Blog Online Fitness

4 věci, které bys neměla dělat, pokud chceš opravdu zhubnout
Rady, tipy, triky

4 věci, které bys neměla dělat, pokud chceš opravdu zhubnout

19.02.2017
Všichni víme, že jedno nezdravé jídlo za čas nám zdravotně nijak neublíží, ale co když děláme věci, o kterých ani nevíme, že bychom je dělat neměli? Myslíme si, že je to tak správně a pak se divíme, že nemůžeme zhubnout a necítíme se lépe. Takže, co bychom určitě dělat neměli?

Online Fitness

NIKDY

Pít kalorie

Slazené nápoje, to jsou jedny z největších překážek pro udržení dobré kondice. Takové nápoje neobsahují žádné výživné látky, naopak obsahují spousty cukru. Měli bychom se vyhýbat ať už slazeným nápojům, šťávám do vody a kupovaným nekvalitním džusům. Jedinou výjimkou jsou zdravé smoothies, které si uděláme nejlépe sami doma.

 

Přeskakování jídel

Správná výživa je hlavním základem pro úspěšné hubnutí. Za den bychom měli přijmout minimálně 5 menších jídel, které jsou bohaté na bílkoviny, sacharidy a tuky. Také bychom měli konzumovat jídlo, o kterém víme, jak bylo vyrobeno – nejlépe ve vlastní kuchyni. Neměli bychom nikdy zapomínat na svačinky, u kterých nám může postačit kousek zeleniny nebo ovoce.

 

Jíst smažené potraviny

Smažené potraviny, které se dělají v litrech oleje, jsou zcela destruktivní pro tělo. Dělají se na přesmaženém oleji, který do sebe nasají, a my je následně zkonzumujeme. Bohužel jsou v restauracích daleko levnější a dostupnější smažené pokrmy, než ty čerstvé a zdravé.

 

Jíst cukr a pečivo v noci

Celozrnné pečivo je pro naše tělo skvělým zdrojem energie, ale ne vždy je vhodné. Hlavně v noci bychom se měli vyhýbat pečivu a jiným pokrmům, které obsahují hlavně sacharidy. Před spaním bychom měli konzumovat lehká jídla, jako je například zeleninový salát, který tělo snadněji v noci stráví.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru