Blog Online Fitness

5 cviků pro štíhlejší vnitřní stranu stehen
Fitness

5 cviků pro štíhlejší vnitřní stranu stehen

19.11.2016
Vnitřní strana stehen, to je noční můra většiny žen. Snad všechny ženy, které kdy hubly, měly problém s touto partií, a to nejvíce v létě, kdy se nám stehna o sebe dřou v sukýnkách nebo kratších šortkách. Léto je sice za námi, ale tvarování vnitřní strany stehen je běh na dlouhou trať, takže začněme už nyní, abychom to do dalšího léta stihly dámy!

Online Fitness

Snad nejhorší partie

Sice každá z nás má rozdílnou genetiku, která určuje partie našeho tělíčka, které budeme hubnout hůře, ale vnitřní strana stehen je oříškem pro nás všechny. A důvod? Posilování prostě nestačí! Pokud tvrdě posilujeme vnitřní stranu stehen, tak docílíme zvětšení svalů v dané oblasti, a pokud máme na nožkách i nějaký ten tuk, což většinou máme, tak zvětšení svalů nám moc nepomůže. Samozřejmě je daleko lepší mít sice větší, ale pevná stehna, než dva rosolovité sloupy plné celulitidy. Některé z Vás si teď říkají, že liposukce stehen až na samotnou stehenní kost (pro jistotu) bude jedinou volbou. Ale není! I nějaké to cvičení samozřejmě pomáhá, tak jdeme na to!

 

Lehké cviky

Podstatou zmenšení vnitřní strany stehen je v první řadě zpevnění dané partie a následně protažení. Všechny cviky pro zpevnění je dobré dělat pomalu, aby vnitřní strana stehen byla důkladně cítit.

 

Plie dřep

Postavíme se rovně, nohy dáme od sebe a špičky vytočíme směrem ven. Pomalu jdeme s nádechem do dřepu a snažíme se kolena tlačit co nejvíce od sebe. Chvíli dole setrváme a poté s výdechem se zvedneme do stoje. Opakujeme 10x ve třech kolech.

 

Stlačování polštáře

Vezmeme si nějaký měkčí polštář, lehneme si rovně na zem a pokrčíme nohy. Polštář umístíme mezi kolena a s výdechem jej stlačíme. Stlačený polštář držíme zhruba dvě sekundy a s nádechem povolíme. Opakujeme 25x ve třech kolech.

 

Kmity nohou

Lehneme si na bok, ruku si dáme pod hlavu a dopředu dáme pokrčenou horní nohu. Druhá noha je stále natažená. S výdechem zvedneme nataženou nohu do vzduchu a zhruba dvě sekundy vydržíme a následně s nádechem povolíme, ale nepokládáme. Kmity takto opakujeme 15x ve třech kolech, na každou nohu zvlášť.

 

Online Fitness

 

Protahování

Cviky máme za sebou a nyní se vrhneme na protahování. Při protahování se snažíme jít do maximálního rozsahu pohybu, který nám naše tělo dovolí. Samozřejmě nic nepřehání, nechceme si přeci ublížit. Při protahování pravidelně zhluboka dýcháme a v dané pozici setrváváme. NEKMITÁME! Při kmitání se nám sice zdá, že dosáhneme většího rozsahu pohybu, ale podstupujeme riziko, že naším svalům se to moc líbit nebude a můžeme si je natrhnout. To nechceme. Tudíž, kam nás tělo pustí a tam setrváme, časem se dostaneme dále a dále.

 

Předklon

Sedneme si na zem, roztáhneme nohy, co jen to půjde, a snažíme se dotknout lokty země mezi nohama. Pokud jsme už zručnější a lokty se dotkneme, tak se budeme snažit o položení celého hrudníku mezi nohy. Vydržíme takto 1 minutu a opakujeme 5x.

 

Motýlek

Sedneme si na zem, pokrčíme nohy a spojíme paty. Mírným tlakem loktů na stehna se snažíme dát kolena, co nejvíce na zem.  Vydržíme takto 1 minutu a opakujeme 5x.

 

 

 

Rada na závěr

Hodně vody a nezapomínat na správné stravování!

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru