Blog Online Fitness

Co jíst, abychom rychle zahnali nemoc?
Rady, tipy, triky

Co jíst, abychom rychle zahnali nemoc?

08.01.2017
Správný jídelníček může zvýšit naši imunitu, a tím odolnost proti nemocem. Avšak pokud máme slabší imunitní systém a jsme stále nachlazení, tak je důležité jíst správné potraviny, které nám pomohou se rychleji zotavit.

Online Fitness

Nápoje

Při chřipce nebo nachlazení nemáme většinou chuť na pevnou stravu, ale musíme mít dostatek tekutin. Nejlepší volbou jsou černé čaje, do kterých přidáme zázvor, citrón nebo mátu, které jsou vhodné především na podrážděný žaludek, ale také jako vitaminová injekce. Kromě čajů bychom měli pít také domácí ovocné šťávy, které obsahují velké množství vitamínu C. Pokud nás právě škrábe v krku, měli bychom sáhnout po zeleném čaji s medem, který podporuje imunitní systém.

 

Lehce stravitelné bílkoviny

Dostatek bílkovin je důležitý jak při nemoci, tak při plném zdraví. Bílkoviny posilují naše tělo a dodávají nám energii. Při nemoci většinou nechceme jíst těžká jídla a pravděpodobně nebudeme mít chuť na vydatný steak. Lehce stravitelné bílkoviny nalezneme například ve vejcích nebo jogurtech.

 

Polévky

Čiré vývary, jako je kuřecí, zeleninový nebo hovězí jsou skvělou volbou na zklidnění žaludku, ale také dodávají našemu tělu energii a hydrataci. Teplá polévka nás také zahřeje při zimnici a zmírňuje zácpu.

 

Jogurty

Probiotika, které obsahují jogurty, zkracují nachlazení a chřipku. Měli bychom vybírat jogurty, které obsahují probiotické bakterie rodu Lactobacillus casei nebo Lactobacillus reuteri. Nalezneme je například v Řeckém jogurtu.

 

Voda

A nejdůležitější rada na závěr: Dostatek tekutin. 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru