Blog Online Fitness

Nebuď rosol a získej pevnější tělo s tímto intenzivním 10 - minutovým cvičením
Fitness

Nebuď rosol a získej pevnější tělo s tímto intenzivním 10 - minutovým cvičením

09.02.2017
Nebuď rosol! Pevné tělo chce každá z nás, ale je pro to potřeba něco udělat! Zahoďme tedy výmluvy o tom, že nemám čas, energii nebo finance na fitko. S tímto intenzivním cvičením zpevníme celé tělo během 10 minut a po dokončení tréninku ucítíme nárůst energie! Jdeme na to!

Online Fitness

 

Efektivní trénink

15 – 05 – 10, to je veškeré počítání, které nás čeká v tomto intenzivním tréninku. Budeme posilovat ramena, horní část zad, střed těla, zadek a to vše za pouhých 10 minut. Ke cvičení nepotřebujeme žádné speciální pomůcky, bude nám stačit pouze naše váha těla.

 

Nastavíme si stopky na 5 minut a neustále opakujeme tři pohyby, dokud neuběhne čas. Pak si dáme na dvě minuty pauzu, nastavíme dalších 5 minut a jdeme na cvičení znova stejným způsobem. Pokud to pro nás bude moc snadné, tak vynecháme pauzu a projedeme cvičení vcelku.

 

15 – 05 – 10

15x Air dřepy

05x Tricepsové kliky

10x Diamantové leh sedy

 

Během pěti minut se musíme snažit dokončit alespoň 3 kola cvičení, v ideálním případě jich udělat 5.

 

Online Fitness

 

Air dřepy

Postavíme se do širokého stoje rozkročného, zvedneme ruce nad hlavu tak, aby paže byly za ušima. Držíme váhu na patách, zatneme bříško a uděláme hluboký dřep. Musíme si dávat pozor, aby naše kolena nepředbíhala špičky na nohou. Vrátíme se zpět do stoje. Ruce jsou stále propnuté nad hlavou. Dolů nádech, nahoru výdech.

 

 

Tricepsové kliky

Lehneme si na bříško na zem. Pokud nejsme zrovna sportovci, tak necháme kolena na podlaze a zvedneme se na rukou tak, abychom měli napnuté lokty. S nádechem ohýbáme lokty a snažíme se je neustále držet u hrudi. Jdeme tak nízko, jak jen zvládneme, s výdechem se opět zvedáme do napnutých paží

 

 

Diamantové leh sedy

Lehneme si na záda a spojíme k sobě paty a koleny vytvoříme tvar kosočtverce (motýlkový posed). Natáhneme ruce za hlavu a pomalu rolujeme trup směrem nahoru, až se naše ruce dostanou před špičky. Následně se pomalu spouštíme zase zpět. Pokud by byl tento cvik velmi obtížný, tak se zvedneme pouze tak vysoko, jak zvládneme. Nahoru výdech, dolu nádech.

 

 

Celé cvičení provádíme alespoň 4x týdně, dokud nezvládneme úplně bez problémů celých 10 minut v kuse. Pak si můžeme přidávat další minuty k tréninku.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru