Blog Online Fitness

Nedělejte Fitness příliš náročným
Rady, tipy, triky

Nedělejte Fitness příliš náročným

04.01.2017
Pro některé je celková myšlenka na fitness jaksi bolestivá. Říct si že odteď už budete jíst zdravě, pravidelně cvičit a dělat všechny ty drobné věci které přehodí Váš život na poněkud náročnější úroveň... Je to těžké, že? Dám Vám tři jednoduché tipy které Vám pomohou se do toho dostat!

Online Fitness

Věřte mi, nemusí to být těžké. Vlastně ani není. Problém je ten, že příliš oddělujete myšlenku o fitness od svého obyčejného životního stylu, a proto se Vám stává nedostažitelnou. Není to takový problém, tedy alespoň nemusí být, pokud z toho problém neuděláte. Tak co je tedy dobrý přístup, který celou tuhle věc ulehčí?

 

1. Dělejte změny pomalu

Jestliže skočíte do nových věcí příliš rychle, většinou to nemá dlouhé trvání. První nadšení rychle opadne a Vám zbyde jen práce a nepříjemnosti. Dovolte své psychice přijmout změny pomalu, dopřejte si čas aby se mohly zapustit do vašeho životního stylu. Čím přirozeněji to uděláte, tím spíše je přijmete za své.

 Online Fitness

2. Nesnažte se měnit dietu přes noc

Nikdo po vás nechce abyste se hned vzdali čokolády, vína či hamburgerů a nacpali lednici salátem a nízkotučným yogurem. Začněte třeba s banánem na svačinku namísto hranolek, nebo do toho burgru dejte více zeleniny. Samozřejmě vypustťe všechno odpadní jídlo, a hlídejte si kolik sníte toho nezdravého. Nesnažte se změnit to všechno přes noc, pokud tedy nejste typ člověka, který na takovéto jednání reaguje pozitivně a ví, že ho zvládá. Většina z nás preferuje možnost zvykat si na nové věci pomalu, abychom mohli naučit svá těla novému stravování a menším dávkám cukru, většímu příjmu zeleniny atd. Buďte hrdí na každou drobnou věc kterou změníte k lepšímu, a uvidíte, že za chvíli se budete s novými stravovacími zvyky cítit dobře!

 

3. Nesrovnávejte se s druhými

Tohle jste Vy. Jste dokonalí a jedineční, a neexistuje jediné pravidlo fitness, které by platilo úplně stejně na dva rozdílné lidi. Fitness je individuální, stejně jako Vy. Někdo nabírá rychle svalovinu ale zase nemá sílu, jiný je silný ale zase drobný a útlý... Můžete postupovat rychleji než Váš kamarád, ale pak budete řešit zase jiný problém, který on mít nebude. Je to zcela v pořádku. Nejste tady proto, abyste s někým soupeřili nebo si cokoli dokazovali. Děláte fitness abyste se cítili dobře, byli sebevědomí a užívali si každý nádech, který dostanete do plic, naplno. To je to, proč děláte fitness. Nezapomínejte na to... 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

 

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru