Blog Online Fitness

Proč novoroční předsevzetí nikdy nefungují?
Životní styl

Proč novoroční předsevzetí nikdy nefungují?

04.01.2017
Ještě jeden den, ještě jeden zákusek a pak už začnu, myslíte si. Po kolikáté už? Víte proč předstevzetí nikdy nefungují? Protože jednoduše nemohou.. V následujícím článku zkusím popsat, proč se mi celý smysl této věci nezdá funkční, a jak opravdu dosáhnout změn, které ve svém životě chcete vidět!

Online Fitness

Předsevzetí jsou, v mých očích, asi takové: “Tohle se mi opravdu nechce dělat, ale vím že bych měl.” Předsevzetí jednoduše zastávají něco co nemáte rádi, ale potřebujete to jako prostředek, který Vás dostane tam, kde chcete být. Přičemž ovšem hlavním faktem zůstává, že se Vám do toho nechce. Proto se snažíte odsouvat ono rozhodnutí co nejvíc to jde, nacházejíc všechny možné výmluvy, proč jste to ještě nezačali dělat...

Jestliže je Vaše novoroční předsevzetí začít s Fitness, mám pro Vás pár bodů, které pomůžou dostat se z kruhu chtění, odkládání a nacházení výmluv, proč se to ještě nestalo.

 

 Zaprvé, uvědomte si, že pokud něco opravdu chcete dělat, už to dělat budete. Myslím hned. Jestliže to opravdu myslíte vážně, není žádný důvod to odkládat! Běžte se lehce protáhnout, udělejte si pět dřepů a držte prkno tak dlouho jak to jde. A je to, pro dnešek hotovo. Vidíte? Nic na tom není! Prostě zvedněte zadek ze židle hned teď, protože víte že chcete změnu. A jestli ji chcete dostatečně, začnete hned bez nutnosti odkládat či vymlouvat se. Pokud ne, nezačnete nikdy..

 

Jestliže Vás drží zpátky dieta, připusťte si fakt, že jste již svému tělu ubližovali víc než dost. Nepotřebujete ho jen na Fitness, ale ke své celkové existenci, tak ho přestaňte trávit. Nechci abyste se hned zamilovali do salátu a brokolice, ale proboha nesahejte už na tu kolu... Tohle se používá na čištění záchodů nebo v malých dávkách při žaludečních obtížích, ne na denní konzumaci. Tak přestaňte přemýšlet nad zdravým jídlem jako nad bolestí vázanou k Fitness, přistupte na malé změny hned teď.

 

Bojíte se bolesti a tvrdé práce? Tak tohle je jednoduché – budete to prostě milovat :-) Hned jakmile se začnete hýbat, Vaše tělo a mysl zareagují okamžitě. Jestliže máte problém s tím abyste vůbec začali a fitness se stalo Vaším zvykem, přečtěte si můj článek “Jak obejít lenost.” Je tam pár tipů, jak můžete začít a také u toho zůstat! Takže prosím Vás, nedělejte rozhodnutí. Dělejte kroky. Teď.

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

 

Další články

Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Nahoru