Blog Online Fitness

Zkomplikovalo se to? Skvělé!
Životní styl

Zkomplikovalo se to? Skvělé!

12.01.2017
Chtěli jste jít běhat a začalo pršet? Povedlo se Vám narazit si loket a během hodiny nezvládáte odcvičit? Máte svůj plán na dnešní workout ale vlezlo Vám do toho něco, s čím musíte improvizovat? Výborné! Využijte tyto komplikace pro svůj prospěch!

Online Fitness

Pokud vše běží dle plánu, není to výzva. To, že se věci zkomplikují, má své výhody! Můžete nasadit jiný přístup, zkusit jak dalece zvládnete být flexibilní a přizpůsobit se situaci. Při správném pohledu na věc Vás to může dokonce motivovat, a v závěru přivést k lepším výsledkům!

 

To, že Vám na začátku příprav na běh začalo pršet, znamená jediné – neberte si řasenku :-) Není důvod se na to vykašlat, naopak! Máte dokonalé prostředí pro zcela nový pocit. Kolikrát jste dobrovolně běželi v dešti a užívali si to? To vědomí, že na to máte, že se odhodláte a vykročíte do těch kaluží, má v sobě větší sílu. Je to jen o úhlu pohledu. Až doběhnete domů, zpocení, mokří a promáčení, věřte mi, že ten pohled do zrcadla Vám řekne „Tak toto stálo za to.“

 

Pokud se Vám stane, že si blbě narazíte ruku nebo Vás ten den bolí koleno, nemusí to nutně znamenat, že nezvládnete cvičit. Jen musíte improvizovat :-) Místo dřepů lze dělat cviky na zádech, kdy nemocnou nohu necháte odpočívat a zdravou budete zvedat. Nebo zkusíte jakékoli cvičení, které se ten den bude dělat, formovat tak, abyste jej zvládli odcvičit. Donutí Vás to improvizovat, zkoušet nové věci a nacházet jiné způsoby, což stimuluje Vaše nervové centrum a schopnost adaptace.


Online Fitness

Rozhodně tedy není důvod nechat se hned odradit – nebojte se změn a vlastních improviací! Pokud neohrožujete svůj zdravotní stav a neriskujete, že si ještě víc ublížíte, není důvod vynechávat workout jen kvůli tomu, že věci nejsou zcela stoprocentní. To jsou ostatně málokdy, záleží jen na nás, jak moc tomu přikládáme důraz a jak dalece se tím necháme ovlivnit.


Jsou lidé, kteří si pořežou prst a už své cvičení odkládají. A pak znám takové, kteří se sádrou na noze dojíždí na lece a mají přitom větší srandu a užitek, než ti zdraví. Berte komplikace jako výzvu a příležitost, ne jako důvod, proč od toho upustit. Vše je jen o přístupu, a dle Vaší reakce na možné překážky můžete také snadno odpozorovat, jak se stavíte k životu celkově.

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

 

 

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru