Blog Online Fitness

Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Rady, tipy, triky

Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?

09.04.2024
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.

 

 

 

 

 

Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den. Správná ranní rutina tě tak dokáže nejen nakopnout a namotivovat k lepším výsledkům, ale dodá ti i více energie na celý den. Ne každý z nás má možnost ji podstoupit v kompletní podobě, ale můžeme si z ní alespoň vybrat to, co je v našich silách.

 

 

Co proto udělat, abychom měli ráno dostatek energie?

 

  • Důležité je chodit spát pravidelně ve stejný čas

Prvním krokem k tomu, abychom získali ráno více energie je dodržovat dostatečnou délku a kvalitu spánku. Měli bychom dodržovat pravidelný spánkový režim. Kolik hodin spánku je tedy dostačujících, abychom byli vyspaní, odpočinutí a zdraví?

 Ideální doba spánku je mezi 7-9 hodinami. Pokud chodíte spát nepravidelně a nedostatečně málo spíte, budete se cítit vyčerpaně a mrzutě. Navíc to může negativně ovlivnit váš pokrok při hubnutí i budování svalů.

  • Vyvážená strava

Důležitou roli hraje také vyvážená strava. Konzumace kvalitních bílkovin, vlákniny a zdravých tuků může dodat tělu potřebné živiny pro dlouhodobou energii. Vyhněte se proto přejídání a konzumujte spíše menší, ale častější porce.

  • Dodržujte pitný režim

Voda tvoří podstatnou část našeho těla. Jen mírná dehydratace může ovlivnit náš pracovní výkon, soustředění i to, jak se cítíme. Z toho důvodu bychom měli dodržovat pitný režim od rána a hned po probuzení vypít sklenici vody.

  • Ranní cvičení a strečink

Ranní cvičení může být skvělým způsobem, jak se protáhnout a probudit svaly. Intenzivní cvičení jako běh, posilování, protažení nebo jóga povzbudí naše tělo a zvýší hladinu endorfinů, které nám dodají více energie po celý den.

 

Dodržováním těchto tipů si můžete vytvořit zdravý a udržitelný způsob, jak se každý den cítit více svěží a plní energie.

 

 

Krátké ranní protažení si pro Vás připravila naše trenérka Markéta Stoklasová.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Článek připravila:

Aneta Ščibrániová

Redaktorka OnlineFitness.cz

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Ovoce posiluje náš imunitní systém, podporuje trávení, pomáhá předcházet srdečním onemocněním, zlepšuje paměť a dodává tělu krásu. Obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu a další prospěšné látky, které pomáhají k celkovému zdraví našeho těla. V tomto článku se dozvíte, proč bychom ho měli zařadit do našeho jídelníčku.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru