Blog Online Fitness

3 cviky pro pevná záda s Nicky
Fitness

3 cviky pro pevná záda s Nicky

06.11.2017
Pevná a silná záda jsou nejen základem pro správně držení těla, ale jsou také prevencí proti bolesti zad, která zmáhá téměř každého z nás s přibývajícím věkem. Podívejme se na několik cviků, kterými záda posílíme a preventivně budeme předcházet bolesti.

Online Fitness

Trénink

Pokud máme se zády problémy, tak všechny cviky provádíme vždy tak, abychom necítili bolest. Vůbec nevadí, že rozsah pohybu není nijak velký, ale musí být bezbolestný. S častým tréninkem se budeme zlepšovat a zlepšovat, až se zbavíme nejen bolesti zad, ale také si je krásně vytvarujeme. Trénink provádíme ve třech kolech po 20 opakováních a nejlépe 2x týdně.

 

 

 

Předpažení zanožení

Klekneme si na všechny čtyři, předpažíme levou ruku a zároveň pravou nohu. Máme zpevněné břicho, abychom se nijak netřásli. Snažíme se nenaklánět do boku. Pokud by pro nás byl pohyb moc náročný, tak končetiny úplně nepropínáme, ale necháme je mírně pokrčené. Pokud naopak zvládáme cvik, bez problémů, tak si vezmeme do ruky závaží. Při natažení vydechujeme a při pohybu zpět se nadechujeme.

 

 

Zvedání hrudníku

Lehneme si na břicho, ruce dáme pod hlavu a s výdechem zvedneme hrudník nahoru, kde chvíli vydržíme a pomalu spustíme dolů. Rozsah pohybu provádíme tak, abychom cítili mírné pnutí v zádech, nikoliv bolest v bederní oblasti. Pokud by byl cvik moc snadný, tak natáhneme ruce a vezmeme si závaží.

 

 

Noha – ruka

Lehneme si na břicho, natáhneme ruce před, nadzvedneme mírně nohy i ruce a s výdechem zvedneme ještě více levou ruku a pravou nohu. S nádechem spouštíme mírně nad zem a vyměníme. Pokud by byl cvik moc náročný, tak výchozí pozice bude ze země. Pokud by byl naopak moc snadný, tak si opět vezmeme do rukou závaží.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru