Blog Online Fitness

3 Základní pomůcky ke cvičení
Rady, tipy, triky

3 Základní pomůcky ke cvičení

12.01.2017
V dnešní době je z Fitness především dobrý bysnys. Prodává se tisíc pomůcek, potřeb a nářadí různého druhu. Co z toho opravdu potřebujeme? Pokud jste začátečník, nevíte co přesně pořídit a nechcete utrácet za zbytečnosti, mrkněte na článek.

Online Fitness

 

1. Podložka

Určitě doporučuji. Vím že sama jsem s koupí podložky otálela (proč prostě nebude stačit obyčejný koberec?), ale hned po prvních pár workoutech mi došlo, že je to opravdu nezbytnost. Podložka má výborný praktický, cvičební a v neposlední řadě psychologický efekt. Z praktického hlediska poskytuje bezpečný prostor který neklouže i když je na něm pot, což je velmi důležité. Já třeba cvičím naboso a potřebuji mít jistotu, že mě podložka nepodklouzne. A i když používáte obuv, pořád potřebujete mít pevný úchop rukama. Dále se podložka dá využít pro přeskakování a jiné vymezení prostoru pro cviky. A také je to jakýsi záchytný bod, taková zóna „tady se cvičí.“ Na své podložce mám nápisy které mě motivují (aneb když už na ní ležím totálně vyčerpaná, zadýchaná a klepající se, tak mi připomínají že ano, ještě to jde). A celkově je to plně funknčí pomůcka, takže rozhodně ano, pořiďte podložku. Nemusí být super drahá a luxusní, vyrobená ze speciálních materiálů, posvěcená ve svatém chrámu s podpisem a požehnáním které vás bude stát víc než měsíční nájem... Můžete ji sehnat ve vašem lokálním obchodě za pár stovek, postačí a poslouží stejně dobře :-)

 

2. Závaží na ruce / nohy

Základní závaží, které se dá upnout suchými zipy na zápěstí či kotníky, je jistě velmi užitečná pomůcka. Osobně ji používám, když potřebuji zkrátit čas workoutu nebo zacílit partie jako spodní břišní svaly, šikmé břišní svaly aj. Pokud to zvládnete, můžete ji využít hned ze začátku, jen se prosím ujistěte, že daný cvik máte perfektně odcvičený co se pozice těla týče. Jinak by Vás přidané závaží jen zbytečně rozhodilo. Jakmile však víte, že daný cvik zvládnete perfektně a bez problémů, přidané závaží Vám opět nadstaví novou výzvu.

 

3. Švihadlo

Výborné kardio, pokud se potřebujete rozehřát a nechce se vám skákat jacky, nebo chcete své silové workouty proložit aktivními cardio pauzami. Mnoho z nás má švihadlo zprotivené tělocvikem na našich základních školách, kdy nám techniku přeskakování nikdo nevysvětlil, přičemž ještě nám dali tu škaredou starou hrubou šnůru na dvou dřevěných kolících, která nám rozhodně byla moc dlouhá (nebo alespoň mně při mých 155cm určitě). Nicméně ne, tohle není to švihadlo které myslím, nebojte. Dnes už máme na trhu spoustu super věcí, a švihadlo vymysleli opravdu hezky. Můžete pořídit i takové, které má v ručkách závaží, a tudíž přidává na intenzitě cvičení. Techniku jak správně přeskakovat si však nechte vysvětlit, nebo pokud máte zájem, napište nám a vypíšeme pro Vás extra článek :-)

 

Tohle jsou dle mě základní věci, které se vyplatí pořídit. Těmito věcmi pokryjete jak silový, tak kardio workout. Nejsou to nijak drahé položky, a i kdybyste cvičili jen příležitostně, vždycky se k nim můžete vrátit. Mají výhodu v tom, že je využije jak úplný začátečník, tak pokročilý. Věřím tedy že tohle se neztratí a bude Vám to k užitku!

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Ovoce posiluje náš imunitní systém, podporuje trávení, pomáhá předcházet srdečním onemocněním, zlepšuje paměť a dodává tělu krásu. Obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu a další prospěšné látky, které pomáhají k celkovému zdraví našeho těla. V tomto článku se dozvíte, proč bychom ho měli zařadit do našeho jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru