Blog Online Fitness

4 pravidla, která jsou pro lidi s fitness životním stylem samozřejmostí
Životní styl

4 pravidla, která jsou pro lidi s fitness životním stylem samozřejmostí

30.05.2016
Když už přijde na to, že se chceme dostat do formy, věříme těm, kterým se to již podařilo. Proto se podíváme na to, jak to chodí u fitness, štíhlých a zdravých lidí, pro které je tento životní styl samozřejmostí a vytvořili si své zdravé zvyky, díky nimž se udržují v dobré kondici po celý rok.

Online Fitness

 

Vybrali jsme několik strategií, které fungují lidem s fitness životním stylem. Dostaňme se také na jejich úroveň, a postupně si tyto zvyky osvojme.

1. Jejich prioritou je být zdraví nežli štíhlí

Přiznejme si, že celý dietní průmysl a také reklamy a zprávy na toto téma po celém světě, se točí kolem hmotnosti a velikosti, hubnutí co nejvíce kilo za nejkratší čas, cíle vejít se do menších šatů, prostě zhubnout a nejlépe hned! Hlavní je si ale uvědomit, že zde nemůžeme soutěžit s vlastním zdravím. Zdraví je nejdůležitější věc, kterou v životě máme.

Jestliže jsme zdraví a štíhlí, je to jen plus pro nás, ale riskovat vše jen pro to abychom rychle shodili, za to nestojí a z dlouhodobého hlediska je to nesmysl. Je hodně štíhlých lidí, kteří nemají dobré zdraví. Kouří cigarety, drží různé hladovky, pijí dietní sody a energetické nápoje či si pomáhají jinými látkami. Kvůli tomu někteří z nich nebudou žít dlouhý a kvalitní život. Dejte si za cíl být hlavně zdraví, a štíhlá postava přijde zároveň s tímto cílem.

2. Vědí, že už ta cesta je cíl, a proto se nikam neženou

Nemusíte ve svém způsobu života změnit hned všechno ze dne na den, zakázat si všechny vaše oblíbené potraviny, nastavit si striktní dietu nebo trénovat dvě hodiny denně. Mohlo by Vás to jen psychicky vyčerpávat.

Změny provedené ve Vašem životním stylu můžou být pomalé a postupné a přeci se dostanete tam, kam chcete. Pomalu a stabilně, to je nejrealističtější a nejchytřejší způsob, jak zhubnout.

3. Vyhýbají se všem nízko-sacharidovým produktům

Pokud se nejedná přímo o nějakou super-potravinu nebo to není doslazeno přírodním sladidlem Stévií, tak cokoliv je označeno nízkým obsahem jednoho, má obvykle vysoký obsah něčeho jiného, zde například umělé sladidla, barvy a konzervanty. Pročítejte proto důkladně etikety na výrobku.

4. Nikdy nedopustí, aby měli žízeň

Jelikož je často hlad jen převlečená žízeň, nikdy nikam nechodí bez láhve vody. Voda je také v těle to nejsilnější rozpouštědlo, čistí, hydratuje, ředí krev a také pomáhá odvádět zadržovanou vodu z těla pryč. Potom všechny procesy v těle fungují daleko lépe a rychleji.

 

Silvie Sher

https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru