Blog Online Fitness

4 tipy, jak dodržet Novoroční předsevzetí o zdravějším stravování
Rady, tipy, triky

4 tipy, jak dodržet Novoroční předsevzetí o zdravějším stravování

01.01.2017
S Novým rokem přicházejí i nové začátky neboli předsevzetí. Sami si slibujeme, že budeme v něčem lepší, že budeme více trénovat nebo jíst zdravěji. Bohužel většině z nás nevydrží tyto návyky ani do půlky ledna. Podívejme se na několik tipů, jak svá předsevzetí dodržet.

Online Fitness

Předsevzetí: Jíst zdravě

Ke správnému životnímu stylu patří samozřejmě zdravé a kvalitní jídlo. Bohužel většina z nás je navyklá na nezdravé potraviny a přebytek cukru, který pak našemu tělu chybí a dožaduje se ho. Jak tedy vytrvat v tomto předsevzetí?

 

1. Jídelníček

V první řadě bychom si měli sestavit jídelníček, který bude obsahovat alespoň 5 jídel denně, abychom nedostali v průběhu dne hlad. Měli bychom si jídelníček sestavit tak, abychom ráno konzumovali největší množství sacharidů za celý den. S postupujícím dnem sacharidy ubíráme a večeři bychom měli mít sestavenou převážně z bílkovin. Z toho vyplývá, že, největším jídlem dne by měla být snídaně, o něco menší bude oběd a večeře se budu skládat nejlépe z odtučněného tvarohu, masa, zeleniny nebo vajíček.

 

2. Zdravý nákupní seznam

Pokud máme sestavený správný jídelníček, tak dalším krokem je vydat se do obchodu. Před návštěvou obchodu bychom si měli sestavit nákupní seznam veškerých potravin, které potřebujeme koupit. Při nakupování se budeme tohoto seznamu striktně držet a nekoupíme nic navíc. Pokud máme slabší vůli, tak ani nebudeme navštěvovat uličky s nezdravým jídlem, aby nás to více nelákalo.

 

3. Nenakupovat hladový

Před každou návštěvou obchodu, bychom si měli dát alespoň malou svačinku. Nikdy bychom neměli nakupovat, když jsme hladoví, jelikož naše vůle bude klesat a my budeme náchylnější k nakoupení různých pochutin, které můžeme teď hned zobnout. První sváča, pak až obchod.

 

4. Přípravný den

Pro úspěšné dodržování zdravé stravy, je potřeba si chystat jídlo předem. Měli bychom si určit 2 dny v týdnu, kdy si nachystáme jídlo na následující dny. Nachystáme si do krabiček snídani, svačinku, oběd, svačinu a večeři. Takto nás nikdy nepřepadne hlad a nesáhneme po něčem nezdravém.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Ovoce posiluje náš imunitní systém, podporuje trávení, pomáhá předcházet srdečním onemocněním, zlepšuje paměť a dodává tělu krásu. Obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu a další prospěšné látky, které pomáhají k celkovému zdraví našeho těla. V tomto článku se dozvíte, proč bychom ho měli zařadit do našeho jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru