Blog Online Fitness

5 cviků pro pevnější a plošší břicho, které musíš vyzkoušet
Fitness

5 cviků pro pevnější a plošší břicho, které musíš vyzkoušet

01.04.2018
Břicho je jedna z nejpřizpůsobivějších partií na našem těle. Je tedy důležité často střídat účinné cviky, které dají našemu břichu stále ještě zabrat. Trenéři z Online Fitness si pro tebe připravili právě takové cviky.

Trénink

Cviky provádíme ve třech kolech a nejlépe 3x týdně. Snažíme se dbát na správnou techniku, kterou můžeme vidět na videu nebo popsanou v článku pod videem.

 

  

 

Přítah ke špičkám

Lehneme si na záda, natáhneme ruce i nohy a s výdechem zvedneme nohy a hruď. Snažíme se dostat dlaně až ke špičkám. Pokud je cvik pro nás obtížný, tak hrud nezvedáme úplně, ale jen kousek nad zem.

 

Přítah kolen

Posadíme se, mírně se zakloníme, abychom cítili pouze břicho, nikoliv záda. Nadzvedneme pokrčené nohy a na střídačku nohy natahujeme. Pravidelně dýcháme. Pokud bychom začali cítit záda, tak zmenšíme zaklonění.

 

Přítah ve vzporu

Zaujmeme pozici v bočním vzporu na loktu, horní ruku dáme k hlavě a s výdechem přitahujeme spodní koleno k hornímu loktu. Pokud by byl pro nás cvik obtížný, tak položíme kolena na zem a přitahujeme horní koleno k hornímu loktu.

 

Boční přítahy

Lehneme si na záda, natáhneme jednu ruku a nohy. S výdechem zvedneme zároveň nataženou ruku a nohy nahoru. Snažíme se rukou dostat až ke špičkám. Pokud by byl cvik obtížný, tak zvedáme hrudník pouze v rámci našich možností.

 

Krab

Sedneme si, pokrčíme nohy a zapřeme se rukama za zády. Nadzvedneme zadek, abychom byli v pozici kraba. S výdechem zvedneme levou nohu a pravou ruku, opět se snažíme dostat rukou ke špičce.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru