Blog Online Fitness

5 důvodů proč mít dnes večer více sexu
Rady, tipy, triky

5 důvodů proč mít dnes večer více sexu

20.03.2015
Sex je nejen příjemnou záležitostí, ale má také mnoho kladných účinků na zdraví. Objevte s námi 5 důvodů proč si dnes večer dopřát více sexu a zjistěte čím vám sex prospěje.

Online Fitness

1. Sex léčí bolest hlavy

Znáte tu klasickou výmluvu “Dnes ne miláčku, bolí mě hlava.” Ano, bolest hlavy může být legitimní výmluva, ale předtím než se odvoláte na bolest hlavy, zkuste vzít v úvahu výsledky výzkumu na toto téma. Výsledky studií vlivu sexuální aktivity na průběh migrény potvrzují, že 60% lidí trpících migrénou zaznamenávají úlevu po sexu. Vědci předpokládají, že přísun endorfinů, který probíhá během sexu může působit jako přírodní analgetikum. Přestože sex je nejspíše poslední věcí, na kterou myslíte v době, kdy vás bolí hlava, zkuste využít pozitivních účinků sexu předtím než si vezmete další prášek.

2. Chytřejší díky sexu

Vědci z university z Marylandu nedávno zjistili, že sexuální aktivita myší a krys zlepšuje jejich mentální schopnosti a zvyšuje produkci nových neuronů v částech mozku, které jsou spojovány s učením a pamětí. Můžeme tedy doufat, že u nás bude platit stejný princip. Navíc sex u zvířat i člověka může působit preventivně proti odumírání nervových buněk, které je způsobeno chronickým stresem.

3. Sexem za lepší postavou

Sexem se kromě toho, že je příjemným zpestřením večera, spalují kalorie. Muži průměrně spálí 100 kalorií během jednoho sexuálního aktu, avšak čím delší sex, tím více kalorií se podaří spálit. Pokud si chcete spočítat, kolik kalorií spálíte během příštího sexu, vynásobte minuty číslem 4,2 (pro muže) a 3,1 (pro ženy).

4. Sexem proti depresi

Jak to funguje s tímto přírodním léčivým prostředkem? Spermie vašeho partnera jsou těmi antidepresivy. Vědci zjistili, že ženy, které mají pravidelně nechráněný sex jsou mnohonásobně méně náchylné k depresi než ženy, které mívají sex s kondomem. A důvod? Spermie obsahují náladu pozvedající chemické komponenty jako jsou hormony, které žena tímto absorbuje do svého těla. Samozřejmě riziko pohlavně přenosných nemocí a nechtěného těhotenství nejspíš převáží tyto blahodárné účinky, ale je to každopádně překvapivá metoda boje se špatnou náladou.

5. Sexem proti nachlazení

Sex má své místo i v boji s viry. Lidé, kteří mají sex jednou nebo dvakrát týdně mají vyšší podíl immnouglobulinu A, oproti lidem, kteří mají sex méně často. Díky tomu je linie obrany proti virům, které způsobují nachlazení silnější u lidí, kteří mají sex častější. Jak sex pomáhá chránit náš imunitní systém bude jistě obsahem mnoha dalších výzkumů, prozatím jej můžeme směle zařadit do našich preventivních opatření pro zvýšení imunity.

 

Autor: tým Online Fitness

Online Fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru