Blog Online Fitness

5 podzimních Fit tipů z dílny Online Fitness
Rady, tipy, triky

5 podzimních Fit tipů z dílny Online Fitness

19.10.2022
Podzim máme v plném proudu, a proto jsme pro vás připravili 5 podzimních tipů, které vám zlepší náladu, zatočí s podzimní virózou a ukážou vám, že i v podzimním nevrlém počasí, se stejně máme parádně!

 

Podzimní počasí nebývá úplně nejpřívětivější, ale barvy stromů, které podzim přináší zlepší náladu snad úplně každému. Proto využijte pěkných dnů bez deště a vyrazte do přírody, třeba i s košíkem na houby. A pokud se vám ven zrovna nechce, zkuste si upéct štrůdl nebo jiný koláč z jablek. Vůně jablek a skořice provoní celý dům. 

 

 

A u jablek ještě chvíli zůstaneme.... přes všechna avokáda, manga a další zdravé plody, které k nám putují přes půl světa, někdy zapomínáme na "poklady", které nám rostou před nosem. Sezónní a lokální ovoce a zelenina jsou často tou nejlepší volbou!

 

 

Maličkosti, ze kterých se díky pravidelnosti stávají pilíře fyzického i psychického zdraví. Když děláme nějakou zdánlivou drobnost dlouhodobě špatně, většinou to nakonec vyústí ve větší fyzické nebo psychické problémy. Proto se zkuste právě na tyto maličkosti zaměřit.

 

 

Většina z nás se v uplynulých týdnech nejspíš s nějakou virózou pustila do boje. A proto je dobré si připomenout jak tento boj rychle zvládnout? Z vitamínů pravděpodobně nejvíce ovlivňuje příznaky a délku nemoci céčko, během virózy se doporučuje jej dávkovat vícekrát za den v menších dávkách až do celkového dennímu přijmu okolo 2000 mg (například tedy 4x 500 mg). 

Vliv na podporu imunity může mít také mírně zvýšená suplementace zinku a při dlouhodobějším užívání (v méně slunných měsících) vitamín D.

 

 

Je pondělí, je podzim, venku řádí inflace a viry.... možná to na vás taky doléhá a nálada není úplně ideální. Když se na to ale podíváte z trochu jiného úhlu, tak se pravděpodobně nemáte tak špatně. Buďme vděční za ty základní a nejdůležitější věci v životě. 

A myslete na to, že nejrychlejším řešením špatné nálady je pohyb, třeba s námi na Online Fitness.

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru