Blog Online Fitness

5 pohybů pro pevnější zadek a spálení přebytečných tuků
Fitness

5 pohybů pro pevnější zadek a spálení přebytečných tuků

23.01.2018
Pevný zadek nejen, že dobře vypadá, ale jeho trénink nám pomůže spálit také přebytečné kalorie. Zadek můžeme posílit i různými sporty jako je jízda na kole, pěší turistika nebo jízda na kolečkových bruslích, ale jak posílit zadek doma bez profesionálního vybavení? Podívejme se na 5 pohybů, které posilují zadek, a zvládneš je v pohodlí svého domova.

Online Fitness

 

Jak nám zadek pomáhá spalovat?

Jako každý pohyb, tak i při tréninku zadečku se hýbeme, a tím pádem spalujeme. To je jasné nám všem, ale věděla jsi, že pokud budeš posilovat velké svaly svého těla, tak budeš účinněji spalovat i mimo cvičení? Každý sval v našem těle potřebuje určitou energii pro své fungování, a pokud posiluješ velké svaly, tak budou potřebovat více energie, kterou spálí a pomohou ti v hubnutí.

 

Trénink

Cvič podle pokynů níže, alespoň 2x týdně po 3 kolech. Dávej si pozor na správné provedení cviků, aby sis neublížila. Pokud chceš, tak si vezmi do rukou nějaké činky nebo láhve s vodou.

 

Fotbalové dřepy

Postav se rovně, nohy mírně rozkroč, dej k sobě dlaně a ohni ruce v loktech. Ohni se tak, aby ses lokty dotkla stehen, s nádechem přejdi do krásně rovného dřepu. Stále měj rovná záda, nezapomínej na to, aby koleno nešlo před špičku, a aby ses dívala před sebe. S výdechem přejdi zpět do pozice s lokty na stehnech.

 

Makáš ve 3 kolech po 60 sekundách

Zanožování v kleku

Klekneš si na zem, zpevni břicho a s výdechem zanož nohu dozadu, co nejvíce to jde. S nádechem vrátíš nohu zpět, ale nepokládáš koleno na zem.

 

Makáš ve 3 kolech po 60 sekundách na jednu nohu

Most na jedné noze

Lehneš si na zem, pokrčíš nohy a zvedneš jednu nad zem. S výdechem zvedneš zadek nahoru, chvíli vydržíš v horní pozici a pomalu jdeš zpátky k zemi, ale nepokládáš nohu na zem a jdeš na další opakování.

 

Makáš ve 3 kolech po 60 sekundách na jednu nohu

 

Výpady do strany

Postavíš se rovně, zpevníš břicho a s nádechem uděláš velký úkrok do strany, aby ses dostala téměř do širokého dřepu. S výdechem se vrátíš zpět do rovného postoje. Při úkroku se snaž mít stále rovná záda, koleno by ti nemělo jít před špičku a hlavu bys měla mít rovně a dívat se před sebe.

 

Makáš ve 3 kolech po 60 sekundách na jednu nohu

Mrtvý tah

Mrtvý tah má několik různých provedení, ale všechny vycházejí ze standartního cviku. Cvik začíná v podřepu s chodidly na šířku ramen, v rukou držíš láhve s vodou, nebo jednoruční činky. S výdechem, zpevněnými zády a břichem se začneš pomalu zvedat do stoje. Páteř nesmí být prohnutá ani skrčená. Činky se pomalu zvedají pod pas. Nezapomínej na to, že záda musí být vždy rovná!

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru