Blog Online Fitness

5 Tipů jak obejít lenost
Životní styl

5 Tipů jak obejít lenost

03.01.2017
Taky míváte problém vstát ze židle a začít cvičit? Jakmile už jste tam tak to jde, ale dostat se k tomu bývá to nejhorší. Pro všechny kterým tohle dělá problém mám pár tipů, které vám pomohou změnit své návyky tak, abyste byli na své podložce dřív než si to uvědomíte!

Online Fitness

 

Největší nepřítel fitness je lenost. A když jí dáte dostatek času aby si sebou přitáhla své oblíbené výmluvy, víte dobře že se u k ničemu neodhodláte. Nejde jim k tomu příležitost! Čím více si zjednodušíte samotný princip začít cvičit, tím jednoduší to bude. V následujícím článku jsem pro vás sepsala pár tipů, které mně osobně pomohly překonat vlastní nechuť, lenost a nevůli začít cvičit. Empiricky ověřeno – funguje to! Uvidíte že budete zpocení a zadýchaní dřív, než si stačíte všimnout, že jste začali cvičit!

1. Mějte své základní pomůcky po ruce

Chápu že nejspíš nemáte samostatnou místnost kterou byste mohli zasvětit fitness, což ale ani není vůbec třeba. Kousel volného místa tamhle v roku, namísto té hromady oblečení? Nebo co ten prostor na stěně? Což takhle pověsit tam motivační citát a pod to složit na mini hromádku potítko, volné triko a petku s vodou? Mně osobně nejvíc funguje roztáhnutá cvičební podložka. Máte ji na očích, připravenou a máte dojem, že byste ji měli využít. Minimálně už tam je, takže vám ušetří ten krok k tomu ji hledat, vytahovat a čekat, než se po rozložení přestane kroutit. Je připravená, tak pojďte cvičit!

 

2. Nepřipravujte se dlouho

Je zbytečné zabývat se rutinami – převléct si oblečení, stáhnout vlasy, odlíčit se, vybrat nějakou hudbu nebo se celkově snažit připravit ten správný čas a místo. Samozřejmě že je skvělé pokud tohle všechno dáte dopořádku a můžete si zacvičit v tom správném duchu, ale to je právě výhoda domácího cvičení – nic chystat nemusíte! Nekomplikujte si to, jednoduše začněte cvičit, tak jak jste, i se svými šperky. Ty můžete kdykoli během cvičení rychle sundat a hodit bokem, ale nyní vás budou jen zdržovat od toho abyste opravdu začali.



3. Nedejte své hlavě čas si uvědomit, že jdete cvičit

Buďte rychlejší než vaše výmluvy! Pomalé přípravy vám jen dají víc času přemýšlet nad tím, že dnes se vlastně necítíte tak dobře, teď se nehodí cvičit, máte vlastně hlad nebo jste naopak příliš najedení... Vaše hlava má vždy tisíc důvodů proč „teď ne“, a pak se i přestanete cítit dobře a cvičení odložíte. Takže si raděj řekněte „Jdu na to“, vstaňte a buďte na své podložce do pěti vteřin bez toho, aniž byste nad čímkoli přemýšleli. Doslova. Nedělejte z toho vědu, je to opravdu jednoduché.

 

4. Najděte si svoji vlastní motivační hudbu

Každý máme určitou muziku, která v nás evokuje cvičení, chuť se hýbat a něco dělat. Já mám ve svém playlistu kolem 12 písní, které mi okamžitě nahodí tu správnou náladu na cvičení. Dodá mi to čerstvou energii, náladu a to pravé naladění na cvičení. Také si díky tomu vzpomenu na cviky, které se mi minule líbily, a mám chuť položit knihu a jít si je zopakovat. Hudba je velmi mocná, využijte toho! Zafixujte si pár písní během cvičení a použijte to ve chvíli, kdy chcete začít, ale vaše psychika to bojkotuje. Uvidíte, že to funguje lépe než káva.

5. Nedávejte si příliš vysoké cíle!
Opravdu, nejlepší myšlení je asi takové: „Jen si udělám pár kliků.“ Nebudete očekávat žádný náročný trénink, takže začnete v klidu a relaxovaní. Jakmile už pak budete cvičit, řeknete si „Tak dobré, tohle bylo jednoduché, zkusím ještě tenhle cvik co se mi líbil.“ A za chvíli máte hotový kvalitní plnohodnotný trénink! Když to pojmete jednoduše, bude to jednoduché.  

 

Elen Šarmanová
Trenérka a redaktora OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru