Blog Online Fitness

5 tipů jak se zbavit chutí na sladké
Rady, tipy, triky

5 tipů jak se zbavit chutí na sladké

18.10.2016
Dodržovat správnou stravu je někdy velice těžké, vždyť kolem nás je tolik lákadel, které nás pokoušejí! Pokud nemáme zrovna nejsilnější vůli, tak podlehneme a opět nezapneme kalhoty. Tak co s tím?

Online Fitness

 

1. Správný poměr živin

Musíme si dávat pozor na to, zda svému tělu dáváme vše potřebné. Občas se stává, že nám chybí nějaký vitamín nebo minerál a náš mozek nám vytvoří chutě například na čokoládu, která obsahuje hořčík. Pokud se zásobíme nějakými multivitaminy a budeme mít ve svém jídelníčku dostatek zeleniny a ovoce, měli bychom tělu dát vše potřebné.

 

2. Voda, voda a zase voda

Rčení: „Hlad je převlečená žízeň“, to známa snad všichni a světe div se! Je to pravda. Správný pitný režim nám často zaplní žaludek, který pokud je prázdný, tak dává příkaz mozku, aby s tím něco dělal. A co udělá? Máme hlad, máme chutě, a opět se nevlezeme do kalhot.

 

3. Jíst druhou rukou

Zní to nesmyslně a bezvýznamně, ale tato změna má obrovský účinek. Když držíme jídlo (vidličku, lžičku) v druhé ruce, než jsme zvyklí, tak se musíme daleko více soustředit na samotný proces jezení. Tím zaměstnáme trochu mozek a on nebude myslet na to, jak co nejrychleji do sebe nacpat, co nejvíce jídla.

Online Fitness 

4. Záchrana vždy po ruce

Když už nás chutě přepadly, tak je to pravděpodobně díky tomu, že nám klesla hladina cukru v krvi a náš mozek se dožaduje opětovného zvednutí. Nejlepším řešením tohoto problému je mít po ruce nějaký kousek ovoce, který nám hladinu cukru opět zvýší a chutě odezní.

 

5. Kontrola kvality

Dnes výjimečně nepůjde o kontrolu zdravým a kvalitních potravin, ale o kontrolu svého vlastního těla. Pokud nás často přepadají chutě a my jím podléháme, tak se to projeví na naší váze a to velmi rychle. Pokud takový problém máme, tak se zkusme denně vážit a zapisovat si to hrůzné číslo. Velmi rychle uvidíme, že při dlabání sladkého trochu přibíráme, ale pokud odoláme, tak naopak hubneme. Sice rozdíly nejsou velké, ale 30dkg každý den nám dá za týden krásné číslo! Samozřejmě, že ne vždy musí jít o váhový přírůstek. Na váze těla se projevují různé aspekty, ať už samotné tloustnutí, ale také stres, zadržování vody v těle, menstruace a podobně. Pokud se pravidelně vážíme a také měříme, budeme mít vše pod kontrolou!

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru