Blog Online Fitness

5 zdravých potravin, které nejsou vhodné pro hubnutí
Rady, tipy, triky

5 zdravých potravin, které nejsou vhodné pro hubnutí

21.09.2017
Bohužel i zdravé potraviny, které jsou plné vitamínů a minerálů, mohou škodit ve větším množství našemu hubnutí. Zpravidla se jedná o různé druhy ovoce. Víte, které ovoce není zrovna vhodné pro hubnutí? My ANO!

Online Fitness

Níže uvedené potraviny sice nejsou ideálním parťákem do diety, ale rozhodně jsou přínosné pro naše zdraví, a proto bychom je neměli zcela vyřadit z našeho jídelníčku. Pouze je nebudeme jíst tak často.

 

Avokádo

Kalorická hodnota avokáda je poměrně vysoká, kromě toho obsahuje více tuků, než jiné druhy ovoce. Je tedy vhodné avokádo konzumovat zhruba jednou týdně a to nejlépe ve formě pomazánky, kdy menší množství avokáda doplní jiné jídlo.

 

Hrušky

Hrušky jsou dvojsečnou zbraní, jelikož v ne-úplně zralém stavu jsou vhodné i pro konzumaci při hubnutí, ale jejich chuť není zrovna nic moc. Naopak hrušky, které jsou plně zralé a slaďounké, tak jsou zase plné cukru. Ve větším množství mohou způsobit přibírání. Hrušky bychom měli jíst jen občasně.

 

Meruňky

Meruňky jsou relativně těžce stravitelné ovoce. Pokud jich sníme hodně, můžeme si způsobit zažívací potíže v podobě bolesti břicha, zvracení nebo průjmu.  

 

Hroznové víno

Sladké hroznové víno chutná většině z nás a je jedno, jestli jde o červené nebo bílé. A proč nám tak chutná? Protože obsahuje velké množství cukru, který opět není vhodný pro naši postavu. Dalším nepříznivý fakt je ten, že kůže hroznového vína se obtížně tráví a může způsobit nevolnost.

 

Banány

Banány mají mnoho kladů, jsou plné vitamínů, antioxidačních látek a mají pozitivní vliv pro naše zdraví. Ale! Velké množství banánů není vhodné pro hubnutí. Banány obsahují velmi mnoho ovocného cukru, a proto bychom měli konzumovat banány jen občas a nejlépe před tréninkem. 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru