Blog Online Fitness

6 cviků pro Dokonalý zadeček
Fitness

6 cviků pro Dokonalý zadeček

03.12.2017
6 cviků pro perfektní zadek si pro nás připravila naše trenérka Aleks Indráková, která vede lekce Dokonalého zadečku na www.onlinefitness.cz. Když se podíváme na její pozadí, tak nám bude hned jasné, proč právě ona je odborníkem na tuto partii. Nyní můžeme i my zjistit jakými cviky, tvaruje svůj zadeček.

Online Fitness

 

 

Trénink

Abychom dali zadečku ještě více zabrat, tak se trénink skládá z aktivních, ale také statických cviků. Nejdříve odpálíme svaly aktivním pohybem a následně je dorazíme výdrží v dané pozici. Tato kombinace zajistí efektivní trénink, po kterém ucítíme výsledky. Při pravidelném opakování je také rychle uvidíme. Na provedení jednotlivých cviků se můžeme podívat na videu, a pokud by nám nebylo ještě něco jasné, tak detailní popis najdeme níže.

 

  

 

Cviky

Všechny cviky opakujeme ve třech kolech, postupně jak jdou za sebou. U aktivních cviků vykonáváme 10 opakování na jednu nohu a u statických cviků zůstáváme ve výdrži po dobu 30 sekund.

 

Výpad do boku a vzad

Postavíme se rovně, zpevníme břicho a s nádechem uděláme výpad do strany. V dolní pozici chvilinku vydržíme a s výdechem se vrátíme zpět do rovného postoje. Následně uděláme výpad vzad na stejnou nohu. Při výpadu se nadechujeme a při návratu do výchozí pozice vydechujeme.

 

Výdrž ve výpadu v bok

Postavíme se rovně, uděláme výpad do strany a vydržíme v této pozici po danou dobu. Snažíme se mít zadek, co nejníže to jde, ale tak, aby koleno nešlo před špičku. Pravidelně dýcháme a snažíme se mít zatnutý zadek.

 

 

Požární hydrant

Klekneme si na všechny čtyři, zpevníme břicho a unožíme nohu do strany, stejně jako to dělají psi. V horní pozici chvíli vydržíme a vrátíme nohu zpět, ale nepokládáme koleno na zem. Při pohybu nahoru vydechujeme a zpět se nadechujeme.

 

Výdrž v hydrantu

Klekneme si na všechny čtyři, zpevníme břicho a unožíme nohu do strany. Snažíme se mít nohu, co nejvýše a vydržíme. Pravidelně dýcháme.

 

Most na 1 nohu

Lehneme si na záda, pokrčíme jednu nohu a druhou buď natáhneme, nebo ji dáme přes druhou. S výdechem zvedneme zadek nahoru, vydržíme chvíli v horní pozici a pomalu pokládáme zadek zpátky dolů, ale nepoložíme jej úplně na zem.

 

Výdrž v mostu na 1 noze

Lehneme si na záda, pokrčíme jednu nohu a druhou buď natáhneme, nebo ji dáme přes druhou. S výdechem zvedneme zadek nahoru a vydržíme požadovaný čas v horní pozici. Pravidelně dýcháme a snažíme se mít stále zpevněné břicho.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru