Blog Online Fitness

6 méně známých přínosů orgasmu
Životní styl

6 méně známých přínosů orgasmu

16.02.2018
Orgasmus je bez pochyby velmi příjemný prožitek, kterému fandí většina z nás, ale pocitové uspokojení a šance na potomka nejsou jeho jediné výhody. Podívejme se společně na 6 výhod, které nám orgasmus přináší.

Online Fitness

 

Zvýšení imunitního systému

Sex je nejlepší způsob, jak zabránit nachlazení. Mnoho výzkumů se zabývalo vlivem orgasmu na naše zdraví a bylo zjištěno, že orgasmus posiluje imunitní systém. Studie na vysokoškolských studentech (jak jinak :)) ukázala, že lidé, kteří mají sex alespoň 2x týdně, mají o 30% vyšší hladinu imunoglobulinu, než ti, kteří abstinovali.

 

Zvýšení prahu bolesti

I když si to zřejmě neuvědomuje, tak při dosáhnutí orgasmu, dochází k uvolňování endorfinů, neboli hormonů štěstí, které tlumí bolest. Tento fakt si můžeme snadno ověřit například při bolestech hlavy, kdy sice se nám do sexuálních praktik moc nechce, ale věřte, že se to vyplatí. Dalším skvělým typem na uvolňování endorfinů je například také pořádný trénink.

 

Pravděpodobně budete žít déle

Studie provedená v jižním Walesu, zkoumala vztah mezi úmrtností a orgasmy. Bylo zjištěno, že lidé, kteří měli dva nebo více orgasmů týdně, měli o 50% nižší riziko úmrtí, než ti, kteří měli orgasmů méně.

 

Méně bolestný cyklus

Spousta žen má poměrně bolestivou menstruaci, a proto se několik vědeckých studií zabývalo, vlivem orgasmů na menstruační bolesti. Vědci zjistili, že pokud má žena 2x týdně orgasmus, tak v daném měsíci má daleko menší bolesti při svém cyklu.

 

Větší pravděpodobnost otěhotnění

Pro Vás, které se pokoušíte o založení rodiny, tak máme dobrou zprávu: Orgasmus napomáhá otěhotnění. Bylo zjištěno, že ženy, které mají během sexu orgasmus, tak dokáží uchovat při životě více spermií, než bez orgasmu. Vědci tvrdí, že za tento fakt může uvolňování oxytocinu, který se uvolňuje při orgasmu.

 

Snadnější hubnutí

To, že při sexu spálíme mnoho kalorií je jasná věc, ale věděli jste, že samotný orgasmus nám může také napomáhat hubnutí? Bylo zjištěno, že lidé, kteří mají často orgasmus, tak mají užší pas a boky. Orgasmus také napomáhá správnému fungování srdce, a tím podpoře metabolismu.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru