Blog Online Fitness

6 nejlepších potravin pro rychlé hubnutí
Rady, tipy, triky

6 nejlepších potravin pro rychlé hubnutí

03.03.2017
Všichni chceme, co nejrychleji zhubnout. Bohužel jsme nepřibrali přes noc, tak ani nezhubneme přes noc. Avšak můžeme podpořit hubnutí některými potravinami. Pokud přidáme těchto 6 potravin do našeho jídelníčku, tak nám hubnutí půjde daleko rychleji. Jdeme na to, protože léto na nás čekat nebude!

Online Fitness

 

Zelený čaj

Snažme se vypít až 5 šálků zeleného čaje za den. Doplníme jím svůj pitný a režim a pomůže nám nastartovat metabolismus. Některé vědecké studie se zabývali prospěšností zeleného čaje v oblasti hubnutí a výsledky byly velmi pozitivní. Síla zeleného čaje je především v tom, že obsahuje velké množství antioxidantů, které brání ukládání tuku v oblastech bříška.

 

Mandle

Mandle by se daly přirovnat k přírodní pilulce na hubnutí. Pokud budeme konzumovat zhruba ¼ šálku denně a k tomu budeme jíst zdravě, tak se brzy dočkáme váhového úbytku. Mandle jsou složeny z komplexních sacharidů a přírodních olejů. Ideální doba pro konzumaci mandlí je před tréninkem, jelikož obsahují L – aminokyselinu arginin, která napomáhá k rychlejšímu spalování během tréninku.

 

Pistácie

Pistácie obsahují méně kalorií než jiné oříšky a obsahují velké množství vitamínu E a K. Zhruba 1 hrst pistácií obsahuje 160 kalorií, 6g bílkovin, 3g vlákniny a 15g tuků. Díky vysokému obsahu vlákniny, nás snadno zasytí. Také jsou vhodné jako večerní svačinka, když nás náhodou přepadnou chutě.

 

Avokádový olej

Vadí nám tuk na bříšku? Tak bychom měli nahradit klasický olej za avokádový olej, který cílí právě na tuk v oblasti bříška. Vědecká studie, kterou prováděla Pensylvánská univerzita, zjistila, že lidé, kteří konzumují pravidelně avokádový olej, tak dokáží ztratit zhruba 2% břišního tuku za pouhý měsíc. Dále avokádo obsahuje nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi.

 

Online Fitness

 

Ovocné jogurty

Všichni víme, že bílé jogurty jsou prospěšné pro naše zažívání. Pokud k nim přidáme i nějaké bobulovité ovoce, jako jsou například borůvky, jahody, maliny nebo ostružiny, tak dostaneme do těla velkou porci bílkovin a vlákniny. Obě tyto složky nás zasytí a pomohou nám k rychlejšímu spalování. Ovocné jogurty bychom si měli vyrobit sami doma, jelikož většina ovocných jogurtů z obchodů jsou plné cukru, barviv a jiné chemie.

 

Grep

Grep a citrusové plody obecně, jsou jedním z nejefektivnějších spalovačů tuků. Dále dokáže nastartovat náš metabolismus a také chuť k pohybu. Zlepšuje trávení, působí příznivě na naše srdce i cévy a snižuje hladinu cholesterolu. Citrusy také zabraňují chutím na sladké, jelikož snižují hladinu cukru v krvi a my pak nesníme vše, co najdeme.

 

Snažme se zařadit těchto 6 potravin do našeho zdravého jídelníčku a jistě se do léta dočkáme krásné štíhlé postavy.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru