Blog Online Fitness

6-ti týdenní dieta s úžasnými výsledky - pravda či mýtus? A jak na to?
Životní styl

6-ti týdenní dieta s úžasnými výsledky - pravda či mýtus? A jak na to?

14.04.2015
Kdo by nechtěl za 6 týdnů zhubnout do svatebních šatů, či na koupaliště? Je to poměrně krátká doba na velký úbytek tuku nemyslíte? Ale opravdu to funguje!!!

 

Registruj se

Jednou z nejúčinnějších metod spalování tuků a zároveň šetření svalové hmoty jsou ketogenní diety, kde se střídají nízkosacharidové cykly (kde se dostáváme do ketozy) se sacharidovými cykly. Ketogenní dieta se stává velice oblíbenou a populární díky skvělým výsledkům.

KETOZA je stav kdy se zvýší hladina ketolátek v krvi a vyčerpá se glykogen(cukr). Jelikož máme během diety omezený přísun cukru, primárním zdrojem energie se stává tedy zásobní tělesný tuk. Takže naše pneumatiky mizí :-)

Další příjemnou zprávou je, že během této diety nespalujeme vlastní svalovou hmotu a to protože jsou tělu dodávány ve větší míře bílkoviny a tuky za současného snížení příjmu sacharidů (cukrů).

Celý cyklus trvá 6 týdnů, kdy střídáte 5 dní s minimem sacharidů, se 2 dny se zvýšeným počtem sacharidů.

Co jíst a nejíst?                                                                                         

Za povolené potraviny považujeme více méně všechnu zelenou zeleninu (špenát, saláty, salátová okurka, bílá ředkev, fazolové lusky, brokolice, květák), co se týče masa volíme kuřecí maso, krůtí, libové hovězí, ryby. Nesmí však chybět vajíčka, proteinový nápoj, tvaroh. Mléčné výrobky jsou vyřazeny úplně kromě již zmíněného tvarohu. Důležité jsou pro nás také oříšky, které jsou zdrojem tzv. zdravých tuků. 2x denně můžeme zařadit máslo, jídlo připravujeme na olivovém či kokosovém oleji. Vyřazujeme úplně pečivo i ovoce.

Cvičit či necvičit?                                                                                                          

Ve dnech, kdy máme minimální obsah sacharidů budeme mít logicky méně energie, než jsme zvyklí, ale cvičení určitě zvládneme a to klidně i 5x týdně. Nebude se však jednat o silový trénink, nýbrž o trénink s menšími váhami než jsme zvyklí, nebo trénink s vlastní váhou, který by měl trvat 30-60 minut.

Sama ketogenní dietou procházím a nebudu lhát, že je to taaak jednoduché... není, jde hlavně o to si to nastavit v hlavě, ale učinné to je!! Takže za mě určitě ANO! Za 6 týdnů opravdu uvidíte výsledky a sami budete mile překvapeni z tak velkého úbytku tuku :-) Nechte si však sestavit jídelníček odborníkem, aby jste dosáhli opravdu 100% výsledku. Už mi nezbývá víc, než popřát hodně štěstí :-)

 

Vaše Denisa :-) 

Denisa Dráb

 Online Fitness

Další články

Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Nahoru