Blog Online Fitness

6 triků jak zhubnout, které už možná děláte
Rady, tipy, triky

6 triků jak zhubnout, které už možná děláte

24.02.2015
Velké změny životosprávy mohou být příčinou velkého úbytku váhy, ale pokud se chceme zaměřit na trvalé zdraví, bude to naše každodenní aktivita, která nabízí výsledky formou postupných změn. Jestliže vyběhnete schody namísto použití výtahu nebo zkoušíte do jídelníčku každý týden zařadit nové zdravější volby, jsou to tyto malé změny, které ve finále přispějí k velkým změnám vaší váhy. K dosáhnutí svého cíle můžete dělat více než si myslíte!

Online Fitness

1. Vyhřejte se na sluníčku

Opalování může zapříčinit vážné zdravotní problémy, ale to neznamená, že byste měli slunění absolutně vyloučit. Pobyt na dopoledním slunci snižuje chuť k jídlu a zlepšuje náladu. Pokud na slunci strávíte 15 až 20 minut denně můžete počítat s kladným vlivem na vaše zdraví. V našich zeměpisných šířkách si tento luxus můžeme dopřávat spíše v teplejší polovině roku a proto bychom jeho benefitů měli určitě využít. Pokud se rozhodnete pro delší pobyt na slunci nezapomeňte použít ochranný krém s UV faktorem.

2. Spěte v úplné tmě

Když spíme měli bychom mít veškeré zdroje světla, ať už se jedná o záři z telefonu nebo tabletu, nekompromisně vypnuté. Právě zdroje světla, které narušují hluboký spánek mohou způsobovat, že budete přes den jíst více, než kdybyste spali v totální tmě. Spánek v nezatemněném pokoji, kam dopadá světlo z ulice může take způsobovat hormonální nerovnováhu. Zatáhněte na noc žaluzie nebo závěsy a dopřejte si dlouhý ničím nerušený spánek, budete mít více energie a nebudete se tento deficit snažit dohnat nadměrným přísunem jídla.

3. Dejte si brzký oběd

Nečekejte s obědem až na odpoledne, kdy budete mít větší hlad a tím pádem sníte mnohem více, než kdybyste obědvali pravidelně kolem poledne. Posouvání hlavního jídla dne na odpoledne nebo snad k večeru povede k nárůstu váhy. Snažte se zařadit do svého denního režimu pravidelnost v jídle a dopřejte tak tělu vše co potřebuje v době, kdy to potřebuje. Nebude vás tolik honit mlsná a bude se vám lépe dařit udržet svou váhu v optimálních mezích.

4. Vypněte topení

Tak jako jsme si zvykli na přetopené místnosti, tak roste I průměrná hmotnost zhýčkané populace, která si na teplo zvykla. Ovšem naše těla jsou z dávné historie zvyklá spíše na chladnější prostředí a také jsou zvyklá pracovat na tom, aby se zahřála. Vytápění udělá všechnu práci za nás. Právě tím, kdy se naše tělo zahřívá přirozeně spalujeme kalorie a zvyšujeme svůj metabolismus. Tento zimní tip vám nejen pomůže hubnout, ale také potěší vaši peněženku.

5. Na váhu stoupněte jen jednou týdně

Jestliže stoupáte na váhu každý den, může to být k zbláznění, naopak nevážit se vůbec může mít neblahé následky, které vás překvapí po delší době. Naštěstí existuje kompromis, který se vyplatí dodržovat. Zvážit se jednou týdně ve stanovenou dobu je optimální. Nejenže se nebudete stresovat, ale během týdne máte příležitost udělat změny, které si přejete a na konci týdne zaznamenáte jaký měly efekt. Připravte se na to, že takto se vám bude hubnout mnohem snadněji a bez stresu.

6. Sdílejte inspiraci s ostatními

Sdílet ty skvělé recepty, které se k vám dostaly, s ostatními na Facebooku, povídat si s kamarádkou o tom co udělat k večeři nebo si vytvořit blog o svých kulinářských počinech je skvělá cesta k tomu jak shodit pár kilo. Vtip je v tom, že samo sdílení s ostatními vám k úbytku váhy nepomůže, ale právě to, že si lépe zapamatujete co jste jedli je cestou k tomu jak se dostat na správnou vlnu a vylepšit svůj jídelníček o nové zdravé recepty. Když si budete vést zápisky o tom, co jste daný den zkonzumovali máte možnost zpětně lépe zhodnotit co bylo příčinou vašeho ne/úspěchu.

Hodně štěstí!

 

Autor: tým Online Fitness

online fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru