Blog Online Fitness

6 věcí, které znají jen lidé, kteří se zbavili nadváhy.
Životní styl

6 věcí, které znají jen lidé, kteří se zbavili nadváhy.

15.06.2016
Lidé předpokládají, že po výrazném zhubnutí, se jejich život otočí o 360 stupňů. Je to ale pravda? Nemůžeme vědět jistě, co se stane nebo nestane, dokud si tím sami neprojdeme. Na konci každého televizního pořadu o hubnutí s obrovskou proměnou, se nám soutěžící ukáže jako zcela jiný člověk, v padnoucím oblečení, v kterém předvede své nové tělo.

 

Online Fitness

 

Obdiv diváků se jich drží ještě dlouho po tom, co skončí poslední díl. Je to neuvěřitelně inspirativní pro mnoho lidí, což je nepochybně dobrá věc, protože to diváky zanechá s pocitem motivace ke stejnému zlepšení jejich života.

Ale jen někdo, kdo ztratil značnou část hmotnosti ví, že ne všechno se změní. A to co se změní, jsou všechny ty malé věci, nad kterými se nikdy moc nepřemýšlí, pokud jde o úbytek váhy. Jako sezónní alergie a tolerance chladného počasí. I když je to u každého jiné, toto jsou obecně společné věci, které mohou znát jen lidé, kteří měli dříve nadváhu.

 

1. Váš vztah k jídlu, může být stále silný

Když se alkoholik stane střízlivým, neslaví svůj úspěch s lahví vína. Stejný postoj by měl platit pro každého, kdo v poslední době dosáhl svého cíle v hmotnosti. Mnoho lidí kteří mají nadváhu, se k tomu dopracovali kvůli jejich vztahu k jídlu. Někdo jde po jídle, když je smutný, a jiní jdou po zmrzlině a chipsech když jsou ve stresu, a toto se nezmění jen proto, že jste se zmenšili z velikosti XXL na S. Abyste si udrželi svou pracně získanou postavu a ploché bříško, potřebujete se dostat k základům své závislosti na jídle a pokusit se napravit svůj vztah k jídlu. Může to vyžadovat Vaše vnitřní úsilí, ale den za dnem se budete zlepšovat, a dlouhotrvající výsledky budou stát také za to.

2. Jste to pořád Vy

I když jste teď poloviční velikost Vašeho dřívějšího já, jste to pořád Vy. Celý Váš život se nezmění přes noc, a pokud si myslíte, že ano, vystavujete se jen zbytečnému zklamání. Někteří lidé přidělují své neštěstí tomu, že mají nadváhu, ale realita je taková, že i když se z nadváhy dostanou, pořád to jsou ti stejní lidé. Někteří stráví většinu svého života tím, že se snaží zhubnout, a když dosáhnou svého cíle, často se přistihnou, jak se sami sebe ptají: To je všechno? Tolik věcí se nemění.

Je to jako fantazie. Myslíme si, že když zhubneme, všechno špatné v našem životě se změní k lepšímu, například vztahy nebo že se vůči sobě budeme cítit úplně jinak. Lidé jsou pak mírně v šoku když zjistí, že to co hledali, na co čekali a na čem pracovali není to, co si mysleli, že bude. 

3. Jídlo chutná výrazněji

Je to zvláštní ale pravdivé. Po  úbytku váhy, se Vám jídlo bude zdát daleko více chutnější, než kdy předtím. Lidé s nadváhou mají totiž nižší citlivost chutí, než ti štíhlejší. Jejich chuťové pohárky se otupí z nadměrného množství jídla. Dalším důvodem mohou být hormonální změny, které probíhají v průběhu hubnutí a mohou změnit způsob, jakým chuťové receptory komunikují s mozkem. Poté co se Vám podaří spolu se změnou stravovacích návyků, dostat se z nadváhy, zdravé potraviny, které jste kdysi neměli v oblibě nebo jste nikdy nezkusili, Vám nyní můžou chutnat úplně jinak. Můžou se tak stát Vašim oblíbeným jídlem, které Vám pomůže udržet dobrou figuru dlouhodobě.

4. Původní deprese se nemusí změnit

Mnoho lidí spojuje hubnutí se štěstím, ale není to tak vždy, hubnutí není lék na vše. Chcete-li zlepšit své štěstí, potřebujete vyřešit i ostatní problémy, ať už přispěli i k přibírání na váze, nebo ne.

5. Nebudete potřebovat tolik léků

Už víte, že dosažení zdravé váhy může odvrátit věci, jako je srdeční onemocnění a cukrovku, ale věděli jste, že úbytek váhy může také přispět ke zlepšení symptomů Vašich současných onemocnění? To znamená, že byste měli být schopni přijmout nižší dávky současných léků nebo přestat užívat některé léky úplně.

6. Váš práh klesne

Po tom co jste na sobě udělali kus práce, můžete například zjistit, že se daleko rychleji opijete z menšího množství alkoholu než dříve, nebo že se do Vás na společenské události už víc jednohubek nevejde.  Tím je zaručeno méně kalorií i ušetřené peníze, a to se určitě vyplatí. 

 

Silvie Sher

https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru