Blog Online Fitness

8 tipů na pleťové masky pro všechny druhy pleti
Rady, tipy, triky

8 tipů na pleťové masky pro všechny druhy pleti

18.03.2017
Zdravý životní styl je spojen také s krásou. Cvičíme a zdravě se stravujeme především pro naše zdraví, ale vypadat dobře, chce každá z nás. Pojďme se podívat, jak lze pečovat o pleť pomocí běžných věcí, které najde většina z nás doma.

Online Fitness

 

Správná životospráva, vitamíny a voda

Pro krásnou pleť je velmi důležité, aby naše tělo mělo dostatek vitamínů a minerálů. Pokud nám některé látky chybí, tak se nám mohou snadno dělat pupínky, černé tečky, flíčky a hromada vrásek. Dalším častým problémem bývá nedostatek vody, kdy naše pokožka není dostatečně hydratovaná a je náchylnější k poškozením a tvorbě vrásek.

 

Přehled základních vitamínů a minerálů pro krásnou pleť

Vitamín C

Nedostatek vitamínu C se na naší pokožce projevuje praskáním žilek a snadnou tvorbou modřin. Kyselina askorbová neboli vitamín C je přírodním antioxidantem, který chrání před působením volných kyslíkových radikálů, které mají vliv i na stav naší pokožky. Při nedostatku je kůže méně elastická, uvolněná a náchylná k zanícení.

 

Vitamín A

Nedostatek vitamínu A se na kůži projevuje tvorbou flíčků, a také pomalým hojením naší pleti. Kůže je suchá a velmi často i v některých místech zanícená.

 

Vitamín E

Vitamín E je pro naši pleť něco jako opalovací krém. Chrání před UV zářením, které je nejintenzivnější hlavně v létě a zároveň působí jako prevence proti vráskám.

 

B komplex

Tyto vitamíny jsou úzce spojeny s krásou, jelikož jsou součástí kůže, vlasů i nehtů. Nedostatkem těchto vitamínů dochází ke svědění pokožky, šupinatění a větší tvorbě vrásek. Dále jsme náchylnější k padání vlasů a lámání nehtů.

 

Pleťové masky a péče o pleť

Správná péče o pleť je klíčová pro její zdraví. Většina z nás používá make-up a jiné líčidla, které ucpávají póry, a pokožce se hůře dýchá. Myslím, že asi každá z nás ví, že naše pleť by byla daleko zdravější, kdybychom líčidla nepoužívaly, ale jelikož jsme s nimi většinou opravdu krásnější, tak musíme více dbát na následnou péči o pleť. Každý večer bychom neměli zapomenout na odlíčení a namazání krémem. Je těžké radit, jaký prostředek používat pro odličování, jelikož každá z nás má jinou pleť. Jedné vyhovuje čistá voda, druhé zase odličovač na bázi alkoholu. Bohužel zde musíme zkoušet, co nám sedne nejvíce. Po odlíčení bychom neměli zapomenout na krém, aby se pokožka zklidnila.

 

Minimálně 1 týdně bychom si měly dopřát důkladný peeling a pleťovou masku. Můžeme zvolit již hotové výrobky, které lze koupit v každé drogerii, ale také si můžeme udělat vlastní z domácích surovin. K peelingu lze použít například hnědý cukr s medem a olivovým olejem nebo lógrovou kávu s olivovým olejem. A teď ty masky!

 

Online Fitness

 

Masky pro mastnou pleť

Citronová

Citronová maska je vhodná pro rozjasnění pleti a pro stažení pórů. Potřebujeme šťávu z 1 citrónu, 1 lžíci tekutého medu, 1 lžíci tvarohu. Vše smícháme, naneseme na obličej a necháme 15 – 20 minut působit.

 

Brusinková

Brusinky napomáhají k jemné pokožce a hloubkovému čištění. Potřebujeme 1 lžíci brusinkové marmelády, 1 lžíci bílého jogurtu, 1 lžičku tekutého medu. Vše smícháme, naneseme a necháme působit 10 – 15 minut.

 

Masky pro suchou pleť 

Pomerančová

Pomerančová maska je vhodná pro hydrataci a redukci vrásek. Potřebujeme 1 pomeranč, který nakrájíme na co nejmenší kousky, přidáme 1 lžíci tvarohu a vše důkladně promícháme. Naneseme na obličej a necháme působit přibližně 30 minut.

 

Banánová

Banánová maska je pro vhodná pro výživu pleti a pro její hladkost. Potřebujeme 1 banán, který rozmačkáme, přidáme 1 vaječný žloutek a 1 lžičku olivového oleje. Vypracujeme jemnou kašičku, naneseme na obličej a necháme působit 25 minut.

 

Masky pro citlivou pleť 

Jogurtová

Pro zklidnění pleti použijeme dvě lžíce bílého jogurtu a jednu lžíci tekutého medu. Ingredience smícháme, naneseme na obličej, kde necháme jogurt zaschnout a poté smyjeme.

 

Avokádová

Avokádová maska je zcela jednoduchá, ale za to velmi účinná. Z jednoho avokáda rozmačkáme dužinu, kterou naneseme na pleť a necháme působit 20 minut.

 

Masky pro zralou pleť

Jablková

Jablková maska je skvělým nástrojem pro vypnutí pleti a vyhlazení vrásek. Potřebujeme 1 jablko, které oloupeme, nakrájíme a povaříme zhruba 20 minut v mléce. Jablko následně vyjmeme a rozmačkáme na kaši, kterou necháme mírně vychladnout. Masku aplikujeme na obličej ještě teplou a necháme ji působit, dokud zcela nevychladne.

 

Medová

Na medovou masku potřebujeme 2 lžičky tekutého medu, 150g tvarohu a 1 žloutek. Vše smícháme, důkladně promícháme a naneseme na obličej. Masku necháme působit zhruba 20 minut.

 

Pleťové masky jsou takovým malým zázrakem, který si můžeme snadno připravit doma a nemusíme za ně utrácet hromady peněz. Máte také nějakou svou oblíbenou masku? Podělte se s námi o ni v komentářích na našem facebooku :).

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Lahodná cesta ke zdraví: Šest důvodů, proč jíst ovoce
Ovoce posiluje náš imunitní systém, podporuje trávení, pomáhá předcházet srdečním onemocněním, zlepšuje paměť a dodává tělu krásu. Obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu a další prospěšné látky, které pomáhají k celkovému zdraví našeho těla. V tomto článku se dozvíte, proč bychom ho měli zařadit do našeho jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru