Blog Online Fitness

Bílé jogurty pod drobnohledem! Který je ten nejlepší?
Rady, tipy, triky

Bílé jogurty pod drobnohledem! Který je ten nejlepší?

13.12.2017
Bílé jogurty používáme téměř pořád, jsou skvělé k snídani, jako svačinka, na pečení a dokonce i jako pleťová maska. Zkrátka univerzální produkt, který si většina z nás velmi oblíbila. Vzali jsme za Vás pod drobnohled několik známých značek bílých jogurtů a víme, který je ten pravý.

Online Fitness

 

Jogurty jsou symbolem zdravé výživy a jsou hojně konzumování při hubnutí. Posilují imunitní systém, upravují trávení a působí antimikrobiálně. Bohužel není jogurt jako jogurt. Vždy je lepší upřednostňovat bílé jogurty před ovocnými, jelikož většina ochucených jogurtů obsahují různá barviva, modifikované škroby, umělá aromata a některé kolem ovoce ani nešly. Pokud nám bílý jogurt nechutná, tak si jej doma ochutíme sami reálným ovocem, marmeládou nebo kakaem. Kvalitní bílé jogurty dodávají tělu probiotika, které zabraňují hnilobným procesům, a tím pročišťují náš zažívací trakt.

 

Kvalitní bílý jogurt by měl být co nejméně průmyslově zpracovaný. V obchodě sáhneme po takovém jogurtu, který neobsahuje škroby a želatinu a je vyroben pouze z mléka, smetany a jogurtové kultury. Dále bychom se měli dívat na obsah tuku v jogurtu, který by měl být mezi 3-10 procenty. Smetanové jogurty, které obsahují více, než 10% tuku, tak konzumujeme pouze výjimečně, jelikož jsou příliš tučné. Nepříliš vhodné jsou i nízkotučné jogurty, které mají méně, než 0,5% tuku. Dále bychom se měli dívat na obsah sacharidů (cukrů), který by měl být co nejnižší.

 

Výživové hodnoty známých bílých jogurtů

 

Podle výživových hodnot a také podle chuti, vítězí Hollandia Selský jogurt.

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru