Blog Online Fitness

Bříško v plamenech s Niky – 4 cviky, které fungují
Fitness

Bříško v plamenech s Niky – 4 cviky, které fungují

13.07.2017
Všechny bychom rády ukazovaly ploché bříško v bikinách a naše trenérka Niky není výjimkou. A jelikož Niky přišla na to, jak mít ploché bříško, tak se s námi podělila o 4 účinné cviky pro posílení břišních partií.

Online Fitness

 

Cvičení a jídlo jsou základ

Tréninky bříška jsou důležité pro naše zdraví a správné fungování všech orgánů v dutině břišní. Ale pro ploché bříško je potřeba udělat o něco více, než jen cvičit. Ano, řeč je opět o správné stravě. Pro ploché bříško je velice důležité mít správný životní styl. Jíst pravidelně, zdravě, hodně pít, vyhnout se velkému množství alkoholu a všem nezdravým věcem jako jsou fast foody nebo sladkosti po kilech. Pokud se naučíme mít správný životní styl, kterým zkombinujeme náš mozek s tělem a chutěmi, tak brzo dosáhneme plochého bříška.

 

Trénink

Posílení břicha je velice důležité, abychom měli silný střed těla a naše orgány nikam necestovaly po dutině břišní. Cviky provádíme pomalu, abychom zapojili všechny svaly, které se zapojit mají.

 

 

 

4 kola, 30 opakování, 1min pauza mezi koly

 

Zkracovačky

Lehneme si na zem, pokrčíme kolena, ruce si dáme na hrudník nebo za hlavu a s výdechem zvedneme mírně lopatky od podlahy. Bedra zůstávají stále na zemi, snažíme se zatínat bříško a bradu tlačíme k hrudi. S nádechem se spouštíme opět k zemi.

 

Diamantové leh sedy

Lehneme si na záda a spojíme k sobě paty a koleny vytvoříme tvar kosočtverce (motýlkový posed). Natáhneme ruce za hlavu a pomalu rolujeme trup směrem nahoru, až se naše ruce dostanou před špičky. Následně se pomalu spouštíme zase zpět. Pokud by byl tento cvik velmi obtížný, tak se zvedneme pouze tak vysoko, jak zvládneme. Nahoru výdech, dolu nádech.

 

Paty ke stropu

Lehneme si na záda, zvedneme nohy nahoru a s výdechem nadzvedneme zadeček, jako bychom chtěli nohama kopnout co nejvýše. S nádechem spouštíme zadeček na podlahu. Snažíme se zvedat zadeček silou, nikoliv švihem.

 

Přítahy ke špičkám

Lehneme si na záda, zvedneme nohy nahoru a s výdechem nadzvedneme lopatky a napnutýma rukama se snažíme dotknout špiček. S nádechem pokládáme hrudník zpět na zem.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru