Blog Online Fitness

Cesta od gauče k podložce – jak odpoutat pomyslnou kotvu!
Životní styl

Cesta od gauče k podložce – jak odpoutat pomyslnou kotvu!

03.02.2017
Všichni to známe. Víme, že bychom teď měli cvičit, nicméně se nacházíme uvolnění na gauči nebo za počítačem a pocit, že bychom se měli jít dobrovolně namáhat a dřít? Ten je nám jaksi na míle vzdálený. Jak se dostat do chuti zacvičit si? Poradím vám osobní triky, které vás nenásilně dostanou přes tento problém!


Fitness není jen jednorázová záležitost toho, že si párkrát za týden na 25 minut zacvičíme a zbytek času zůstáváme neaktivní. Tímto způsobem se hodně oddalujeme myšlence, že teď nasadíme sto procent a jdeme makat. Jsme přeležení, trochu rozbolavělí a máme chuť si na dvacet minutek zdřímnout, a ne jít dělat náročný workout. Jak přejít ten základní pocit, že se nám vůbec, ale vůbec nechce? 

Základem je začít se hýbat! Musíte se zahřát, rozproudit krev, uvést tělo do pohybu. Okysličíte si krev, prohřejete svaly a proberete se. Pokud jste ale jako já, tak vás klasické rozcvičky stylu skákat jacky nebo nůžky opravdu k chuti cvičit nepřivedou. Jak tedy na to? Zvolte pohyb, který je vám přirozený a příjemný. Nejlepší forma je jakákoli podoba čeho? Tance :-)

Ne nemyslím valčík, polku nebo disko. Myslím tím tancovat tak, jak vás tělo přirozeně navádí. Základ pro tanec je hudba. Pusťte si to, co máte nejraději, a co vás samo navádí na chuť se hýbat. Je jedno jak tancujete, důležité je, že se hýbete! 

 Online Fitness


K tomuto doporučuji navázat na další příjemný zvyk – najít si jednoduché video s pár kroky, které vás může inspirovat. Já třeba ráda tancuji břišní a výrazové tance. Pokud si chci zatancovat jen tak, určitě jdu po rytmické, chytavé hudbě, na kterou se dá hezky hýbat v bocích a přidávat ruce. I kdybyste tancovali jen lehce a pomalu, za dvě tři minutky poznáte, že je vám o kus líp!

Dále můžete zvolit různé doplňky. Vemte si šátek se kterým můžete zvýrazňovat pohyby a bude se vám líbit, jak hezky vlaje. Postačí i dlouhá stuha kterou máte jistě někde v šití – zkuste s ní mávat kolem sebe a sledujte, jak opisuje krásné pohyby. Tancujte tak, abyste se cítili dobře a věnujte pozornost doplňku tance - šátku nebo stuze. Pokud vám nejde začít jen tak, tyto drobnosti pomohou se do pohybu přirozeně dostat!

Tanec je sám o sobě úžasná věc. Já jej používám jako trik, který mě vždy zvedne ze židle. Začnu jednouchým jemným a nenáročným pohybem v ramenou, v bocích, přidám ruce.. A za tři minuty už lítám po pokoji a jsem rozehřátá, uvolněná a nalazená na workout! 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru