Blog Online Fitness

Do formy No 9. – Dokonalý zadeček pomocí tyčky od smetáku
Fitness

Do formy No 9. – Dokonalý zadeček pomocí tyčky od smetáku

28.05.2017
K domácímu cvičení lze využívat spousty pomůcek, které má každá z nás doma. Ať už to jsou například láhve s vodou, židle nebo i obyčejná tyčka od smetáku. Tááákže: Naše milé hospodyňky, chopte se metlí a dejte si pořádný trénink s Aleks.

Online Fitness

 

Trocha pobavení na začátek

Při natáčení tohoto tréninku jsme měli malé problémy, jak již správně tušíte, tak byl u nás ve studiu problém sehnat tyč od smetáku. Ano, všichni ji máme doma, ale v naší tělocvičně bohužel chybí. Naštěstí máme vysavač! Tudíž pokud náhodou nemáte tyč od smetáku, postačí i násada od vysavače.

 

 

Cviky

Výpady s rotací

Postavíme se rovně, tyč uchopíme před hrudníkem a s výdechem uděláme levou nohou výpad dopředu. Tyč stále držíme před hrudníkem, nadechneme se a při vydechnutí se vytočíme trupem na levou stranu. Následně se vrátíme zpět do rovného výpadu a udělám pohyb zpět do rovného postoje. Opakujeme i na druhou nohu. Vystřídání obou nohou je jedno opakování.

 

 

Dřepy

Postavíme se rovně, tyč si položíme za hlavou na ramena a s nádechem uděláme dřep. Stále držíme rovná záda a s výdechem se postavíme do výchozí pozice. Pokud bychom ztráceli při dřepu rovnováhu, tak si dáme pod paty malou podložku, vyrobenou například z ručníku nebo staré knihy.

 

 

Angličáky s přeskokem

Položíme tyč na zem, zaujmeme rovný postoj a dáme si ruce za hlavu. Přeskočíme tyč, jdeme do dřepu a následně do vzporu. Vrátíme se do dřepu a opět přeskočíme tyč. Celý postup opakujeme.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru