Blog Online Fitness

Hubne vaše kamarádka rychleji? 5 tipů, jak na ni!
Rady, tipy, triky

Hubne vaše kamarádka rychleji? 5 tipů, jak na ni!

01.04.2017
To snad nemyslí vážně! Zase má dvě kila dole?? To snad není možné, vždyť jsem to byla já kdo navrhl začít cvičit, a ona teď hubne rychleji! A to včerejší nakupování taky nedopadlo dobře – ona má zase o kousek menší kalhoty! Tak takhle by to nešlo dámy, že? Pokud vaše kamarádka hubne rychleji než vy, není jiná cesta, než jí to překazit!

Online Fitness

 

Začalo to tak nevinně... Počalo se vám stýskat po letních kalhotách loňské sezóny (nebo to byla ta předloňská?), tak jste se rozhodla, že zkusíte shodit nějaké to kilo. A vezmete svou drahou přítelkyni sebou. Nu což, taky nabrala pár kil navíc, a ač jí to nikdy neřeknete přímo tak ano, potřebovala by zhubnout víc než vy. Vy ještě aspoň dopnete ten fialový svetr, ona už má svoji mikinu pěkně obtáhlou (a to říkala, že je to over-sized. Jasně). Tak jste si řekla, že budete hodná kamarádka, a vezmete ji sebou do fitka. Zabijete dvě mouchy jednou ranou – jednak vy budete mít motivaci tam opravdu jít, a pak ještě budete vypadat jako dobrá kamarádka. Jenže co se nestalo? Ta mrcha fakt hubne! To přece není fér – do fitka chodíte spolu, běháte věrně bok po boku, sdílíte po večerech články a oblíbené fitness lekce, radíte se jak vám to jde či co vás kde bolí... Ale co čert nechtěl, ona hubne rychleji. Jenže s tím jste nepočítala, vy jste ta, která tu chtěla zhubnout, ona měla být jen motivace a návnada na fitko. A teď má o číslo menší blůzku a vy kalhoty pořád dostanete jen pod pupek. Tak co s tím? Jednoduché, musíte jí to překazit! Je na čase zosnovat plán...

 

Základní pravidlo, než začnete číst!!! 

Pamatujte, drahé rivalky, na jednu věc: po celou dobu musíte zůstat naprosto diskrétní a neprozradit se! Buďte pořád nejbližší kamarádka, starající se o její dobro. Nesmíte vypadnout ze své pozice, takže se jí stále věnujte, dělejte že jí rozumíte a chápete a podporujete, jinak riskujete neúspěch svých plánů!

 

Ďábelský krok č.1 – Sladká odměna po cvičení

Jako nejbližší kamarádka samozřejmě oceňujete její snahu, pot a píli ve fitku, jak jinak. Její úspěch je i váš úspěch, pozvěte ji po cvičení na kávu. A jelikož jste si dneska přidaly 20 minut na trenažéru navíc, musíte ji přece odměnit také dortíkem, že? Kupte jí ten velký se šlehačkou a hromadou čokolády! Pokud to uděláte s přátelským gestem, neodmítne to a vy si můžete připočítat její kalorie!

 

Ďábelský krok č.2 – Vaše tajné lekce navíc

Pokud ji chcete dohnat, bez dřiny to nepůjde. Jasné, ona má třeba rychlejší metabolismus, ale vy zase můžete mít rychlejší čas při běhu, který půjdete odběhat načerno, to jest bez ní! Zatímco její koláček který jste jí šoupla ke kávě se krásně rozkládá a ukládá do tuků, vy ty svoje budete trápit extra cvičením navíc! A uvidíte, že vás ten workout bude o to víc bavit, když to bude „načerno“.

 

Ďábelský krok č.3 – Oslaďte jí život

Dobré kamarády se samozřejmě schází i na oběd, na večeři nebo jen tak na pokec. A proč ji nepozvat k sobě domů na super dietní recept, který podpoří její hubnutí? Ač tedy, samozřejmě, ten nízko-kalorický jogurt přijde jen do vaší porce, zatímco pro její verzi máte nachystaný plnotučný smetanový. Taktéž můžete její tvarohový dezert osladit více cukrem a kvalitnějším tvarohem.

 

Ďábelské ujištění, aneb krok č. 4 – Ač to začne vycházet, nedejte to na sobě znát

Uvědomte si tady jednu věc, milé dámy. Vás dokázalo její hubnutí naštvat natolik, že jste ochotné začít to takto nemorálně řešit. A co teprve ona, až zjistí, že vy jste najednou hubenější a ona má tu blůzku zase obtaženou? Nedejte na sobě nic znát, a ještě chvíli nevystavujte své vylepšené tělo na odiv – to větší triko bude bohatě stačit.

 

 ...

Tak milé dámy, věřím, že jste u tohoto mého aprílového článku načerpaly spoustu nových inspirací a třeba jste se i trošku pobavily, ať to Fitness nemáme jen o svalech, dietě a dřině :-) A pokud jste četly pozorně, myslím, že jste také mohly objevit pár chyb, které často děláme.. Poznaly jste se ve sladké odměně po cvičení? Nebo že navzdory dietě si často myslíme, že když sezobneme to a ono, tak to „jednou neuškodí“, ale ono to jednou je prakticky denně? Třeba vám to pomůže na vaší fitness cestě, a pokud ne, tak doufám, že jste se alespoň trošku pousmály :-)

 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru