Blog Online Fitness

I hubnutí ti může chutnat! Vyzkoušej náš 4-denní ukázkový jídelníček
Rady, tipy, triky

I hubnutí ti může chutnat! Vyzkoušej náš 4-denní ukázkový jídelníček

17.07.2019
Pro úspěšné hubnutí se musíme dostat do kalorického deficitu. Bohužel většina z nás se do něj dostává přes nudná, a ne zrovna chutná jídla. Často jsme tak znechucení obyčejným salátem nebo kuřecím masem, že začneme přemýšlet, zda to máme opravdu zapotřebí? A přesně proto pro vás máme 4 jídelníčky, které vám budou chutnat!

 

Různorodost, pestrost a hravost

Když se snažíme hubnout, tak musíme změnit jídelníček, to všichni víme. Ale jak ho změnit tak, abychom nejedli stále to samé dokola, aby nás jídlo nezačalo nudit a místo toho abychom se na něj těšili? Musíme si sestavit jídelníček, který bude různorodý a bude obsahovat to, co máme rádi. A proto jsme pro vás připravili ukázkový 4-denní jídelníček, pomocí kterého se dostanete do kalorického deficitu.

 

Jídelníčky jsou vytvořeny pro 65 kg vážící ženu s výdejem okolo 2000 KCal. Příjem je nastaven orientačně na 1721 kCal, což tvoří přibližně 15% deficit. Většina odborných studií udává jako ideální pro hubnutí 10-25% deficit. Lepší variantou než zásadně snižovat příjem, je zvýšit výdej! A ten nejlépe zvýšíte pohybovou aktivitou. Choďte, šlapejte do schodů, jezděte na kole nebo cvičte s námi na Online Fitness.

 

 

A nyní se podíváme na jídelníčky podrobně! Na obrázcích níže nalezneme váhové hodnoty jednotlivých potravin, jejich kalorickou hodnotu (E), obsah bílkovn (B), sacharidů (S) a tuků (T).

 

 

Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru