Blog Online Fitness

Jak cvičit, když mám málem “infarkt“ i při rychlejší chůzi? ZADEK!
Životní styl

Jak cvičit, když mám málem “infarkt“ i při rychlejší chůzi? ZADEK!

02.09.2016
Někteří z nás se potýkají buď s úplnou ztrátou fyzičky, nebo s vyšší váhou. Oba tyto faktory zrovna nenapomáhají při cvičení, jelikož stačí trochu rychlejší pohyb a z nás úplně teče, zadýcháváme se a málem umíráme na arytmii. Tak jak cvičit, aby nás to nestálo málem život a abychom si nevytvořili ke cvičení ještě větší odpor, než již máme?

Online Fitness

Jakým způsobem?

V dnešní době se tak nějak předpokládá, že každý z nás již má nějaký cvičební základ, že naše tělo je zvyklé se hýbat. A samozřejmě přesně podle toho vypadají různé cvičební rady, tréninková videa a internetové tréninky. Často se setkáme se cviky, které nejsme schopni vůbec udělat, natož je ještě několikrát opakovat. Ale zhubnout chceme, tak jak?

 

Základem je vědět, co vydržíme a čeho je naše tělo schopno. Pokud je problém každý pohyb, tak začneme pomalu. Každý den si dáme alespoň půl hodinky chůze v tempu, při kterém cítíme nějakou tu námahu, ale nepotřebujeme resuscitaci díky zástavě srdce. Obyčejná chůze nám nastartuje metabolismus a bude nám vylepšovat fyzičku, takže za pár měsíců budeme možná už chodit ven klusat a ne se plazit.

 

Způsob jak nastartovat fyzičku už známe, nyní se podívejme, jak posilovat. Při samotném posilování, ať už pro nás, tak pro samotné kulturisty je vždy lepší provádět pohyby pomalu. Je sice super zvládnout milion dřepů za minutu, ale naším svalům více prospívá méně opakování, kvalitně provedený cvik v pomalém tempu. Svaly se daleko více zapojí, a tím i posílí.

 

S čím začít?

Nyní se podívejme na pár cviků, které zvládne každý a kterými posílíme spodní část našeho budoucího sexy těla.

 

Čáp

Postavíme se vzpřímeně, po ruce máme něco, co nám pomůže udržet balanc, natáhneme pravou ruku do strany a na pár sekund se postavíme na špičky. Jdeme zpět oběma nohama na zem a zvedneme pravou nohu, aby nejlépe tvořilo stehno pravý úhel s bříškem, a pár sekund vydržíme. Pak nohu položíme zpět na zem. Vždy je lepší provádět tento cvik v několika opakování na jednu stranu a až pak na druhou.

Na špičky – nádech

Zvednutí nohy – výdech

 

 

 

Zanožení

Stojíme vzpřímeně, natáhneme pravou ruku do strany a postavíme se na špičky. Následně zvedneme pravou nohu jako čáp, jdeme zpět na celá chodidla a zanožíme stejnou nohu dozadu, jak nejvýše to půjde, a pár sekund vydržíme. Přitáhneme nohu zpět. Opět provádíme cvik několikrát na jednu nohu a poté až na druhou.

Na špičky – nádech

Zanožení – výdech

 

 

Přednožení

Stojíme rovně, zvedneme pravou ruku do strany, přikrčíme v koleni pravou nohu a s napnutou špičkou jdeme dopředu do natažení nohy a dotknutí podlahy. Levou nohu mírně přikrčíme, abychom dosáhli pravou, co nejdále. Chvíli vydržíme a opět pravou nohu zanožíme.

Pokrčení – nádech

Přednožení – výdech

Zanožení – nádech

 

 

Tyto tři cviky opakujeme alespoň 10x na každou nohu a ve třech kolech. Časem se tento trénink stane pro nás snadným, tak budeme přidávat opakování. Jakmile budeme více vytrénování, tak zkusíme tyto tři cviky odcvičit nejdříve na pravou nohu a následně až na levou. 

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru