Blog Online Fitness

Jak na jarní únavu
Rady, tipy, triky

Jak na jarní únavu

25.03.2015
Jaro je nejvhodnější dobou pro očistu organismu pomocí detoxikační kůry. Nabízíme několik způsobů jak z těla vyhnat toxiny a uvidíte, že to není nic složitého ani nákladného.

Online Fitness

Možná se cítíte po zimě unaveni a bez energie, vaše tělo se chce konečně probudit ze zimního spánku a po dlouhé zimě načerpat energii z prvních slunečních paprsků. Proto si dopřejte pravidelné procházky přírodou, zhluboka dýchejte a relaxujte. V rámci výletů do přírody v průběhu krásných jarních víkendů můžete zkusit nasbírat mladé kopřivy. Vybírejte místa co nejdále od civilizace, která vám poskytnou rostlinky nejvyšší kvality plné minerálů a vitamínů, které vaše tělo právě teď potřebuje. Při sběru oceníte gumové rukavice. Kopřivy můžete usušit a v rámci jarní kůry si z nich připravovat čaj. Čerstvé lze přidat také do smoothie, polévky nebo do špenátu.

Dalším zdrojem blahodárných jarních živin je medvědí česnek, možná znáte lokalitu, ve které se vyskytuje, pokud ne, hledejte jej ve vlhkých listnatých lesících, často roste v lužních oblastech, v okolí potoků a říček. Při jeho sběru si musíte být jisti, že jste jej nezaměnili za listy konvalinky, které jsou jedovaté. Právě teď je nejvhodnější doba pro sběr a zpracování.

Pro odvážné nabízíme další variantu, jak přirozeně stimulovat tělo a zvýšit jeho energii. Je jím zavedení studené sprchy v rámci ranní hygieny. Samozřejmě jde jen o krátký interval, který může následovat po běžném osprchování. Otužováním posílíte imunitní systém a budete překvapeni přívalem energie a svou vlastní odvahou k nevídanému rannímu probuzení. K posílení imunity a relaxaci poslouží dobře také návštěva sauny a následná masáž.

V neposlední řadě proti jarní únavě použijte jednu z nejúčinnějších zbraní, kterou je pravidelné cvičení. Umožní vám rozproudit energii v těle, nechat odejít toxiny potem a zbavit se tukových zásob. Pro tento účel je nejvhodnější aerobní cvičení, při kterém zároveň posílíte kardiovaskulární systém. Na Online Fitness si z široké nabídky jistě vyberete. Ve dnech, kdy potřebujete menší zátěž a více relaxace je vhodná jóga. Během dne a také při tréninku dodržujte pitný režim, snažte se vyhnout slazeným a syceným nápojům. Věnujte pozornost také své stravě, která by měla být vyvážená, s dostatkem čerstvého ovoce a zeleniny.

Krásné jaro a spoustu energie přeje tým Online Fitness.

Online Fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru