Blog Online Fitness

Jak procvičit RUCE A ZÁDA, když mám málem “infarkt“ i při chůzi?
Životní styl

Jak procvičit RUCE A ZÁDA, když mám málem “infarkt“ i při chůzi?

07.09.2016
Ne každý z nás je v TOP formě, abychom zvládli tvrdé tréninky. Někteří z nás mají trochu nadváhu a jiní zase jednoduše vyšli z formy, ale oběma skupinám dělá problém neustálé skákání tam a zpět nebo jiné pohyby, které nám rozbuší srdce málem až do infarktu. Cvičit ale chceme, tak jak na to? Jak procvičit spodní polovinu těla už víme, tak se podívejme i na tu druhou naší polovičku!

 

 

 

Online Fitness

 

Podobně jako v minulém článku, tak i nyní budeme provádět cviky pěkně pomalu a s důkladem na techniku. V pomalosti je síla, díky které můžeme naše tělo krásně zpevnit a shodit přebytečná kila, která nám infarkt právě způsobují.

 

Půl kruhy

Vezmeme si do rukou činky (láhve s vodou) a mírně si podřepneme, záda jsou stále rovně a ruce napnuté v úhlu cca 45° před hrudí. Z této výchozí pozice se narovnáme, zatneme zadek a v průběhu narovnání přesuneme činky za záda (půl kruh).

Dolů: Nádech

Nahoru: Výdech

 

 

 

Přítahy k bradě

Mírně se rozkročíme, ruce s činkami máme na stehnech. Dáme k sobě lopatky, abychom se nehrbili, a zvedneme lokty k bradě. Chvíli vydržíme a pomalu ruce spouštíme zpět.

Nahoru: Výdech

Dolů: Nádech

 

 

Přítahy k hrudi

Mírně se rozkročíme, přehneme se dopředu a spustíme ruce s činkami dolů. Stáhneme bříško, abychom drželi hrudník nehybně, přitáhneme činky k hrudi a snažíme se lokty dát za zády, co nejvíce k sobě.

Dolů: Nádech

Nahoru: Výdech

 

 

Každý cvik provádíme ze začátku alespoň 10x ve třech kolech. Jakmile začne být cvičení snadné, tak přidáváme počet opakování.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

 

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru