Blog Online Fitness

Jak snížit cholesterol a naplánovat si zdraví, dokud ho máme teď
Životní styl

Jak snížit cholesterol a naplánovat si zdraví, dokud ho máme teď

19.05.2017
Existuje několik kroků, které můžete provést ke snížení hladiny cholesterolu, jako je v případě potřeby redukce váhy, pohyb a výběr zdravých potravin. Zde jsou tři jednoduché kroky, které můžete podniknout ke zdravější dietě snižující hladinu cholesterolu, a pár vět k zamyšlení o tom, jak se starat o své zdraví tak, aby nám sloužilo i za pár let

Online Fitness

 Co kdyby lidé přistupovali ke svému zdraví ve středním věku stejným způsobem, jakým finanční poradci radili, aby plánovali odchod do důchodu? Platí některá pravidla: podrobně se podívejte na to, jak jste na tom teď, a pak se ujistěte, že budete chránit svou budoucnost. Střední věk je vhodný čas ke snížení zdravotních rizik a investování do dlouhodobých přínosů pro zdraví.

 Jak? Nejprve si uvědomte, co nemůžete ovládat. Potom dejte energii tak, abyste změnili to, co můžete - k lepšímu.

 

Zdravotní rizika, která nemůžete kontrolovat

Nemůžete měnit následující faktory, ale měli byste je vzít v úvahu při plánování snížení zdravotních rizik:

 

Stáří. Stárnutí těla prochází postupnými fyzickými změnami, které jsou normální a nevyhnutelné. Přestože má vaše tělo mnoho vestavěných opravných systémů, i ty se někdy rozpadají a v průběhu času se hromadí škody.


Nezdravé životní prostředí. Pokud žijete v centru města které nemá zrovna nejlepší podmínky pro čistý vzduch, málo možností chodit do přírody nebo máte sedavou práci v kanceláři, musíte s tím počítat a zahrnout negativní dopady takového životního stylu do propočítávání budoucnosti.

 

Zdravotní rizika, která můžete ovládat 

Faktory, které můžete ovládat, mají velký vliv na vaše zdraví. Zde jsou některé z nejdůležitějších věcí, které je třeba zvážit, když si budete dělat seznam investic do svého zdraví, které chcete učinit dopředu:

Kouření. Pokud kouříte, je zbavení se tohoto zlozvyku první a nejdůležitější věcí, kterou můžete udělat pro zlepšení vašeho zdraví.

Co jíme. Výběr a sledování zdravé výživy je vynikající způsob, jak snížit šance na získání řady život ohrožujících nemocí, včetně onemocnění srdce, cukrovky a některých nejběžnějších typů rakoviny.

Pohyb a aktivní životní styl. Zůstaňte aktivní a budete žít déle. A nemyslím déle jakožto invalidní důchodce co nesejde schody, ale jako aktivní člověk, který má svůj život pod kontrolou i ve stáří. Studie po studii spojila větší množství fyzické aktivity s lepší náladou, lepší kontrolou glykémie, sníženým rizikem onemocnění srdce a dalšími přínosy, které jsou naprosto nesporné.



Co se týče cholesterolu, zde je pár tipů, jak přirozeně snížit jeho nezdravou hladinu:

 

1. Vyberte zdravé tuky

Vyhněte se nasyceným tukům, které zvyšují nezdravé hladiny LDL a vyhýbejí se trans-tukům. Místo toho nahraďte zdravější nenasycené tuky nacházející se v rybách, oříšcích a rostlinných olejích.

 

2. Vynechejte bílé pečivo a nahraďte jej celozrnným
Celozrnné chleby, těstoviny a obiloviny pomáhají předcházet lítání hladiny cukru, což pomůže abyste se cítili déle sytí. Mnoho z těchto potravin obsahuje vlákninu, která může pomoci snížit hladinu nezdravého cholesterolu.

 

3. Stravujte se rozumně
Jezte více ovoce a zeleniny. Ideálně vynechejte zpracované potraviny a sladkosti, fastfoody a další nezdravá jídla. Je to vaše volba dnes, která ovlivňuje váš zítřek.. Tyto články jsou opravdu základ, který zde vypisuji pro všechny, kteří začínají cvičit ve svých dvaceti kvůli touze po pevnějším zadku, a stejně tak pro maminky, které mají po třicítce a ví, že zdraví není samozřejmost.  Není to složité, jen je třeba vzít to zodpovědně a za správný konec :) 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru