Blog Online Fitness

Jeden cvik pro posílení celého těla a redukci tuku!
Fitness

Jeden cvik pro posílení celého těla a redukci tuku!

09.07.2017
Kouzelným cvikem, kterým lze posílit celé tělo a pálit kalorie je obyčejný angličák. Ano, je to cvik, který je velmi náročný, a většina z nás ho nemá moc v oblibě, ale s naším návodem Vás naučíme, jak skákat angličáky s rychlostí, hbitostí a s úsměvem.

Online Fitness

 

Angličák se řadí mezi velmi oblíbené Cross Fitové cviky a je jasné proč. Cross Fiteři potřebují neustále posilovat a zároveň prohlubovat svou fyzičku. Angličák všechno tohle nabízí, ale jeho provedení je pro rekreační sportovce poměrně těžké.

 

Zjistit svou aktuální kondici

Svou aktuální kondici pro angličáky zjistíme snadno, prostě je zkusíme. A to hned v 10 opakování za sebou. Pokud zvládneme skočit všech 10 v kuse, aniž bychom měli málem infarkt, potřebovali pauzu nebo nám to zabralo hodinu, tak je naše kondička na velmi dobré úrovni a můžeme rovnou přejít na konec článku, kde si dáme Angličákovou výzvu, která nás dostane do krásné postavy a dokonalé formy. A pro nás, kteří už u třetího opakování málem umíráme, máme návod, jak to vše zvládnout.

 

Postupně, ale stále kupředu

Začneme nejsnadnějším provedením angličáku.

Stoj rozkročmo – mírné pokrčení kolen a dlaně na zem – ručkování kupředu až do vzporu – kolena na zem – klik – nohy opět napnout – ručkování zpět do narovnání.

 

Až bez problémů zvládneme tohle snazší provedení 10x, tak přejdeme na úroveň 2.

Stoj rozkročmo – dřep – dlaně před sebe na zem – natáhnutí jedné nohy – natáhnutí druhé nohy – kolena na zem – klik – napnout nohy – přískok ke dlaním – dřep – narovnání.

 

Jakmile zvládneme 2 úroveň v 10 opakování bez problémů, tak přejdeme na samotné angličáky.

Stoj rozkročmo – dřepy – odskok do vzporu – klik – přískok ke dlaním – výskok ze dřepu.

 

Angličáková výzva

Pokud bychom některý den nezvládali ve svižném tempu, tak opakujeme počet angličáků z předchozího dne, dokud se nedostaneme na takovou fyzičku, abychom zvládli postupovat kupředu.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru