Blog Online Fitness

Jste spokojeni se svým tělem? Je důležité, jak se vnímáte!
Životní styl

Jste spokojeni se svým tělem? Je důležité, jak se vnímáte!

16.05.2016
Cvičíte pravidelně a zdravě se stravujete? Stop zkoumání a obhlížení se v zrcadle! Vše záleží na vás a na tom jak o sobě smýšlíte, jak se sami cítíte a jestli budete vypadat tak dobře, na kolik se svému tělu opravdu věnujete.

Online Fitness

Někdy nebývá snadné začít milovat sám sebe, své tělo, svůj vzhled, mentálně si uvědomit, že vypadáte hezky a jste se sebou spokojení, je to těžší než o tom mluvit. Pouhá vyřknutá věta bez opravdového uvědomění nestačí. Dle publikací studií amerického časopisu zkoumající skupinu lidí má význam zaobírat se otázkou typu: Jak můžeme ovlivňovat hubnoucí proces a celkovou vitalitu našeho těla, pomocí mentálního přístupu ke svému tělu? Ovlivňuje psychická vyrovnanost a spokojenost se sebou samým naše úsilí, jak bojovat proti nadváze?

Bylo zjištěno, že to jak se cítíte ve svém těle, má dopad na to, jak se cítíte po zbytek života a jak jste schopni se vypořádat s různými životními kolizemi.

Výzkumníci kalifornské univerzity testovali své otázky na 12 000 účastnících výzkumu. Během sbírání dat o výšce a váze testovaných, je zajímal jejich postoj vnímání svého těla k jejich celkovému štěstí a spokojenosti se životem. Zjistili, že jak pro muže, tak pro ženy je velice významným činitelem jejich spokojenosti, samotný vzhled. Spokojenost s tělesným vzhledem v žebříčku hodnot žen se objevila na třetí pozici, těsně za spokojeností v lásce a finanční jistotě. Překvapující výsledky byly nalezeny u mužské skupiny probandů, kde spokojenost s tělesným vzhledem byla na druhém místě a to pouze za finančním uspokojením.

Online Fitness

Zcela deprimující je, že pouhých 20 % žen opovědělo, že jsou spokojeny se svým tělesným vzhledem a zbylých 80 % tvrdilo opak. Mnohé z těchto žen odpovídaly, že tyto pocity měly za následek zhoršení jejich milostného života a celkové sebeúcty. Dostáváme se, do bludného kruhu, kdy i při maximálním úsilí věnovanému zlepšení tělesného vzhledu bez pocitů uspokojení ze své vizáže, může docházet až k neurotickým a úzkostlivým stavům. To samozřejmě může vést k stagnaci nebo dokonce i k nabírání v procesu hubnutí.

Vypuštěním zákeřných a neprospěšných myšlenek, a naopak osvojení si zdravého sebevědomí a pozitivního myšlení o svém těle vede k větší otevřenosti, svědomitosti, uvolnění a koneckonců i větší životní spokojenosti. Takže dřív než se vydáte potit krev, naučte se tolik neanalyzovat své tělo, ale více ho milovat a chválit se za každý malý úspěch.

Mgr.Barbora Cidlíková
Redaktorka OnlineFitness.cz

online fitness

Online Fitness

 

 

Další články

Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Nahoru