Blog Online Fitness

Motivace je základ úspěchu. Pojď na to!
Životní styl

Motivace je základ úspěchu. Pojď na to!

16.06.2016
Klíč k tomu abychom zůstali motivováni, je podobný jako palivo v autě, nemusíme mít nádrž plnou až na okraj, stačí, aby se zabránilo jeho úplnému vyčerpání. Nemusíte ztrácet čas a energii, na to abyste po celou dobu byli vysoce motivováni, protože motivace má svůj přirozený rytmus. Někteří lidé považují ztrátu motivace, jako znamení že selhali, ale není to tak.

 

 

Online Fitness

 

Zaměřte se na své pocity

Často jsme frustrováni tím, že se soustředíme na určité číslo na váze, nebo na nezbytné kroky, které musíme udělat, abychom dosáhli svého cíle, což je rychlá cesta ke ztrátě motivace. Soustřeďte se na svou náladu, kterou máte po tom, co jste snědli zdravé jídlo nebo jak se cítíte po skvělém tréninku. Motivace nemusí vždy přijít před onou aktivitou. Pokud se soustředíte na to, jak se cítíte, pokaždé když cvičíte, více si tak zapamatujete jak dobrý je to pocit, když to děláte. A to by mělo zvýšit Vaši motivaci.

Dejte si silný důvod

Představovat si samu sebe v těch úžasných bikinách, může být motivující, ale pro některé lidi může být daleko více motivující, když si představí, co se s námi stane a jak na tom budeme, když nezhubneme. Jak si sami sebe představujete za 5, 10 nebo 20 let ode dneška, jestli zůstanete na té stejné cestě, na které jste nyní, když budete dělat stejné věci jako do teď. Jak se budete cítit, až si uvědomíte, že jste propásli šanci v životě začít teď? Je příliš snadné situaci osladit a předstírat, že je to v pořádku, ale přesto není.

 

,,Jestli chceš něco, co jsi ještě nikdy neměl, musíš udělat něco, co jsi ještě nikdy neudělal‘‘

 

Umlčte svou vnitřní sebekritiku

Máme špatný zvyk používat sebekritiku jako motivační nástroj, ale nejen že to nemotivuje, mohlo by to dokonce i zničit vaše úsilí. Když jsme v naší sebekritické náladě, zapojuje se část našeho mozku, která je spojená s reflexem přežití bojuj nebo uteč, to zvyšuje sekreci stresového hormonu kortizolu.

Příště, až se opět sami nachytáte v sebekritické náladě, položte si ruku na srdce. Jen ji tam mějte položenou a párkrát se zhluboka nadechněte, to Vám pomůže se zklidnit a umlčet negativitu.

Chovejte se ,,jako kdyby‘‘

Nečekejte, až se Vám podaří zhubnout, abyste si mohli vzít dovolenou, navštívit staré přátelé, nebo vyzkoušet nějaký nový sport, uskutečňujte své touhy teď, a vychutnejte si je už na té cestě. Představte si, že už jste na Vaši cílové hmotnosti. Jak se cítíte? Co byste jedli a pili? Jak by vypadal Váš den? Co odkládáte až na dobu, kdy dosáhnete svého cíle? Naplánujete si to už teď, a přepněte svou mysl ze stavu trestání se na stav odměňování se, a posilte tak ještě víc svou motivaci.

 

Silvie Sher

https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Nahoru