Blog Online Fitness

Mužské svaly- největší mýtus v dámském posilování
Fitness

Mužské svaly- největší mýtus v dámském posilování

29.01.2017
“Mám strach posilovat, abych pak nevypadala jako chlap.” Kolikrát jsem už tohle slyšela, společně s “Nechci abys cvičila, protože pak budeš mít moc velké svaly a nebudeš vypadat žensky.” Prosím vás, řeknu vám jak to s tím posilováním doopravdy je...

Za všechny ty roky co se pohybuju ve fitness světě jsem slyšela spoustu mýtů a nesmyslů. Nicméně vedle hlášky “na vegan stravě nemůžeš nabrat svalovinu” je tohle to, z čeho šílím nejvíc. Opravdu, na to jak jsem klidný tvor mám chuť mlátit hlavou do stolu. Vemte si to z mého úhlu pohledu – posledních pět let posiluju, cvičím, stravuji se zdravě, hlídám si životní styl a stejně mám tuky, který bych klidně ještě mohla shodit a svaly, které bych ráda nabrala. Ano jsem štíhlá a sportovní, ale ani zdaleka ne tak vyrýsovaná jak bych chtěla a o “mužské nasvalenosti” se nedá ani mluvit. Jsem se sebou spokojená, nicméně abych to dotáhla ještě dál, musela bych zabrat ještě mnohem víc a na to už ani já nemám čas a možnosti. Opravdu bych si přála, aby to bylo alespoň z poloviny tak jednoduché, jak si lidé myslí. 

 

Samozřejmě že každá žena, která začne posilovat, se postupně stane silnější. Ale silnější neznamená větší nebo že začne nabírat chlapskou postavu! Stále budeme mít zdravou vrstvu tuku a přirozený vzhled, bez ohledu na to jak jsme silné... Abychom dosáhly ten bikini-fitness extrém, musely bychom dodržovat velmi přísnou dietu a precizní cvičební plán po celé měsíce! A i potom, po celé té dlouhé době, snaze a přípravách na vražedné dietě a cvičení, se onen nepřirozeně vypracovaný nasvalený vzhled dá udržet jen pro danou soutěž...  

Online Fitness

Takže jestli máte strach že půjdete do posilovny, zvednete párkrát závaží a budete odcházet s rameny jako Rambo.. Potom žijete v opravdu fiktivní realitě protože ne, takto to opravdu nefunguje.

Jestli vám jde o ženy věnující se kulturistice kterých jste se lekli, potom byste měli vědět, že tyto slečny se stravují, cvičí a berou doplňky přesně pro to, aby takto vypadaly! Takže pokud se nechcete dopovat testosteronem a jinými látkami, věnovat měsíce a roky tvrdé práce, úsilí, vzdělání a dodržovat velmi přísné diety a denní rozvrhy náročného tréninku, pak vám vzhled kulturistky opravdu ani zdaleka nehrozí.

Nicméně pokud budete poctivě cvičit, zdravě jíst a vytrváte v úsilí pár měsíců, získáte krásné, silné, zdravé a sexy tvarované tělo plné ženské krásy a elegance. 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru