Blog Online Fitness

Nalaďte se na vlnu rozkoše a užijte si sex i přes každodenní stres
Životní styl

Nalaďte se na vlnu rozkoše a užijte si sex i přes každodenní stres

16.04.2017
Všechny to známe.. Náročný den, spousta povinností, pár trapasů a deadline na krku. A přitom večer máte svého muže doma a tak byste se potřebovala uvolnit a prožít si dobrý orgasmus. Jak si ale užít sex a naladit se na tu správnou vlnu, když jste vyčerpaná a nedokážete vypnout?



Je naprostý nesmysl odmítat sex jen proto, že máte hlavu plnou starostí. Tím spíš to přece potřebujete! Dobrý milenec se umí postarat o to, že se uvolníte a užijete si krásnou předehru, která vyústí v kvalitní sex pro oba. Pokud ale víte, že se ani na tu předehru neumíte naladit, protože jste jednoduše příliš ustaraná, musíte na sobě zapracovat prvně sama. Vaše psychika je jen vaše, a je to na vaši zodpovědnost se nejen stresovat, ale také uvolnit a užít si krásné milování. Sepsala jsem tu pro vás pár tipů, které zabírají mně v době, kdy i já mívám problémy se večer relaxovat.

 

Začněte sama
Pokud máte zrovna dlouhý den, jste unavená, v hlavě otevřených alespoň 15 oken a přetížený windows s desítkami záložek, těžko se jen tak přepnete na naprostý relax. A ten je tak zásadní, abychom si užily sexuální náladu. Pokud dokážete vypnout v momentě, kdy jste se svým milencem a víte, že s ním se uvolníte, je to Ok. Spousta z nás se ale už při předehře cítí, že ten tlak a stres je moc silný a myšlenky odbíhají prostě jinam (jsme ženy, jak máme moc starostí tak se to zákonitě odrazí na osobním životě, pokud s tím nepracujeme). Proto je ideální dát si půl hodinku předem sólo pauzu. Uvolněte se při sklence vína a dobré hudbě, koukněte na oblíbené scénky které vás dostanou do nálady a běžte si dát sprchu. Užívejte si klidu a využijte pár minutek na to, abyste se rozehřála a naladila na sex jak psychicky, tak fyzicky. Potom dopijte víno a běžte si voňavá a uvolněná pro přitulení a jemnou masáž (kdekoli). Pokud se vědomě nastavíte na to „teď si užiju krásný sex“, ta půlhodinka vám bude stačit na to, abyste opravdu přiměla hlavu vypnout a dát vám pokoj. A pokud jste měla těžký den, je kvalitní sex přesně to, co potřebujete.

 Online Fitness

Dejte si sklenku vína
Nejsem zastáncem „opít se“, ale vím dvě věci: když jsem přetažená a po celém dni opravdu vyčerpaná, pomůže mi to se vědomě uvolnit. A potom je červené víno naprosto skvělé k udržení pevného zdraví, takže ne, není to „pít alkohol“ ale „vědomě se starat o psychikou a fyzickou pohodu“. A jako třetí efekt – už jen pohled na tu pěknou vínovou skleničku je prostě příjemný. Pokud si z toho uděláte večerní rituál, kdy si nalijete opravdu jen deci a vychutnáte si to jako tečku za celým dnem kdy si už zasloužíte mít klid, uděláte pro sebe víc než tušíte. Mějte se ráda, uvědomte si kdy je čas vypnout, že jste toho dneska udělala opravdu dost a pokud máte být zítra zase produktivní, potřebujete si odpočinout. A k tomu potřebujete pohodu, sex a víno. Takže se nebojte hodit nohy na stůl, pustit si oblíbenou hudbu a požádat milence o jemnou masáž nohou, zatímco vy si vychutnáte svoji skleničku. Budete pak na sebe mnohem více nalazená, a tím pádem i na něj.


Odveďte svou pozornost a tím i nervozitu
Pořád nezabralo? Nevadí, pusťte si s partnerem prvně film a jen se jednoduše tulte, mazlete a vykašlete se na sex. Jakmile pustíte z hlavy že byste měla, ulevíte stresu a řeknete si Ok, však jen koukám na film. Mezitím ho ale hlaďte, vybavte si vaše krásné společné chvilky a co vás vzrušuje, fantazírujte. A když přejdete na aktivnější část, buďte pořád v klidu a berte to jako akci „mimochodem“. Tím, že odvedete pozornost od toho „teď musím mít orgasmus, teď se musím cítit vzrušená“ odvedete také stres, a najednou to půjde samo.

 

Dýchejte pomalu
Ženy mají tendence začít při prvním vzrušení dýchat rychle a mělce, a při orgasmu zadržovat dech. Naprostá většina to dělá zcela automaticky a bezmyšlenkovitě, nicméně tímto si rozhodně nepomáháme k ideálnímu uvolnění a prožití sexuálního dráždění. Pokud budete cítit, že jste neklidná, neumíte do vzrušení plně oddat a nechat je proudit do celého těla, zkuste si vzpomenout na hluboké dýchání. Zpomalte, pokud se snažíte někam spěchat (byť podvědomě), jen tím způsobujete to, že vaše psychika blokuje vašemu tělu možnost prožít si vzrušení a plně se mu oddat. Když zpomalíte svůj dech a vše ostatní, pomalu budete víc a víc nabírat sexuálního vzrušení a docílíte silného a dlouhého, procítěného orgasmu.

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Nahoru