Blog Online Fitness

Pevné bříško se Zuzkou Hajdukovou
Fitness

Pevné bříško se Zuzkou Hajdukovou

03.09.2017
Všichni mi jistě dáte za pravdu, že povolený pupek není nic přitažlivého, a proti si pro Vás připravila naše trenérka Zuzka Hajduková trénink, kterým zpevníte celé bříško a zeštíhlíte pas.

Online Fitness

Trénink

Trénink opakujeme nejlépe 2-3x týdně, a to ve třech kolech. Vždy dbáme na techniku provedení, abychom zapojili ty svaly, které zapojit máme a zbytečně nepřetěžovali například záda. Pokud je pro nás cvik moc obtížný, tak zvolíme lehčí variantu, kterou najdeme u daného cviku níže. A už dost tlachání, a jde se makat!

  

 

V-Zkracovačky

Lehneme si na záda, zpevníme bříšku a s výdechem zvedneme trup a nohy k sobě, aby naše tělo vytvořilo tvar písmene V. Snažíme se mít nohy co nejvíce napnuté, jak nám naše kondice dovolí. Vracíme se zpět s nádechem. Pokud je cvik pro nás těžký, tak pokrčíme nohy.

 

 

Vzpor

Lehneme si na břicho, zapřeme se o špičky a opřeme se o lokty. Tělo máme ve vodorovné poloze, snažíme se nezvedat zadek, ani nepovolovat bříško. Pokud je cvik moc náročný, tak položíme kolena na zem.

 

 

Boční vzpor

Lehneme si na bok, zapřeme se o loket a o chodidla a celé tělo zvedneme nad zem. Horní ruku natáhneme, co nejvýše ke stropu a držíme. Snažíme se opět mít zpevněné celé tělo, abychom byli úplně rovně. Pokud je pro nás cvik moc těžký, tak položíme kolena na zem.

 

 

Pokládání nohou

Lehneme si na záda, ruce dáme pod zadek a zvedneme nohy, které jsou zcela napnuté. Nohy s výdechem pomalu pokládáme k zemi, ale nepokládáme úplně. Těsně nad zemí nohy opět zvedáme nahoru a nadechujeme se. Pokud je cvik moc náročný, tak nohy pokrčíme.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru