Blog Online Fitness

Pevnější tělo! S tímto tréninkem rozhodně ANO!
Fitness

Pevnější tělo! S tímto tréninkem rozhodně ANO!

11.03.2018
Chceš pevnější a štíhlejší tělo? Tak rozhodně vyzkoušej tento trénink, kterým posílíš ruce, hrudník, záda, břicho, zadek a také stehna. Spousta výhod v jednom tréninku, který si pro tebe připravili naši trenéři.

 

Trénink

Trénink opakuj ve třech kolech a nejlépe alespoň 2x týdně. Nezapomínej na správné provedení cviků, které nalezneš níže ve článku a na videu.

 

  

 

Zanožování

Klekneš si na zem, zpevni břicho a s výdechem zanož nohu dozadu, co nejvíce to jde. S nádechem vrátíš nohu zpět, ale nepokládáš koleno na zem.

 

Kliky

Zaujmeme výchozí pozici v kliku a s nádechem ohneme ruce a jdeme hrudí k zemi. Chvíli dole vydržíme a s výdechem se vracíme zpět. Při pohybu dolů tlačíme lokty od těla. Pokud je pro nás pánský klik moc těžký, tak položíme na zem kolena. Pokud chceme dát zabrat také zádům, tak při pohybu dolů, dáme hrudník na zem a nadzvedneme ruce.

 

Dřepy

Postavíme se rovně, zatneme zadeček a jdeme do hlubokého dřepu. Dbáme na to, aby kolena nešla před špičku, a celé chodidlo zůstává po celou dobu na zemi. Pokud máme problém s udržením rovnováhy, tak si dáme pod paty přeložený ručník, aby paty byly o něco výše, než špičky. Při pohybu dolů se nadechujeme a při pohybu nahoru vydechujeme. Dáváme si pozor, aby se nám ve dřepu nekulatila záda. Pokud máme s kulacením neustále problém, tak si dáme za krk tyč od smetáku, kterou držíme oběma rukama jako činku za hlavou. Při pohybu dolů se díváme nahoru.

Přítah ve vzporu

Zaujmeme pozici ve vzporu, zpevníme bříško, zadeček a s výdechem přitáhneme levé koleno směrem k levému rameni. Při přitáhnutí se hlavou mírně vytočíme ke koleni. Vydechujeme při přítahu.

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru