Blog Online Fitness

Pokud chcete opravdu zhubnout, přestaňte dělat těchto 5 věcí
Rady, tipy, triky

Pokud chcete opravdu zhubnout, přestaňte dělat těchto 5 věcí

05.08.2016
Mnozí z nás začnou dělat šílené, absurdní a naprosto šokující věci, když se rozhodnou že se svou váhou definitivně něco udělají. Lákání na rychlé výsledky s minimálním úsilím, bychom měli zcela ignorovat. Jsou zde ale také častější, méně šílené věci, které děláme ve snaze zhubnout.

 

Online Fitness

 

Tyto dlouhodobé metody diet mohou sice na začátku fungovat, ale výsledky nebudou pokračovat dále do nekonečna, a než se nadějete, naberete všechna kila, která jste shodili zpátky společně s dalšími extra kily navíc.

Pokud hledáte cestu jak zhubnout, zdravým a udržitelným způsobem, pak je nejlepší vyhnout se těmto následujícím 5 věcím :

1. Zkracovat si dobu, kdy se můžete naposledy najíst

Všichni jste to už slyšeli. Jestli-že chcete shodit, nejezte po 6 hodině večerní. Popravdě to ale není nezbytné. Kvůli nějakému tomu jídlu na večer nepřiberete automaticky. Čas, kdy přestanete jíst, nemá nic společného s tím, jestli přiberete, nebo zhubnete, všechno to záleží na počtu kalorií, které během dne přijmete. Pokud se přistihnete, že byste si pozdě večer dali nějakou svačinku, vyberte si nějakou zdravou variantu, která je lehce stravitelná.

2. Strádat

Někteří lidé přestanou jíst sacharidy, jiní se vyhýbají tukům. Seznam potravin, o nichž si lidé myslí, že je potřeba se jich úplně vzdát, je nejen dlouhý ale také zbytečný. Vzdát se celé určité skupiny potravin je neudržitelné. Pokud jste se například vzdali sacharidů, je velmi pravděpodobné, že zanedlouho ztratíte kontrolu a skončíte s obrovským talířem těstovin. Druhým problémem je, že když začnete znovu jíst danou potravinu, jakkoliv jste zhubli, všechno pomalu naberete zpět. Udržitelná ztráta hmotnosti vyžaduje umírněnost.

3. Přiklonit se k nízkotučné stravě

Snížení tuku ve stravě bylo trendem v 90. letech. Většina potravin, které jsou označený jako nízkotučné, většinou obsahují vyšší množství cukru. Aby nám jídlo s odstraněným tukem chutnalo, jsou do potraviny přidávány cukry a jiné chemické látky. Přidaný cukr ve stravě bude vést k přibírání na váze. Kromě toho, my určité množství tuku ve stravě pro naše zdraví potřebujeme. Zdroje tuků, jako je avokádo, olivový olej, ořechy…mohou pomoci ke zvýšení metabolismu a bojovat s viscerálním tukem. Zdravé tuky Vás pomohou zasytit na delší dobu, zabránit tak předčasnému hladu a snížit tak počet kalorií v průběhu dne.

4. Vynechávat jídla

Úbytek na váze vyžaduje kalorický deficit. Na první pohled to dává smysl, když vynecháním svačiny či večeře snížíme denní kalorický příjem. Myslíme si, že jsme našli snadný a rychlý způsob jak dosáhnout kalorického deficitu. Ale hladověním může dojít ke zpomalení metabolismu a vést k přejídání se u hlavních jídel. Pokud nedodáváte tělu potřebnou energii, nebudete ji mít dost ani na pořádný trénink. Nejlepší způsob, jak snížit spotřebu kalorií, je přes příjem v podobě zdravé výživy a hledání zdravých variant Vašich oblíbených jídel. Je také moudré zvolit potraviny s nižším obsahem kalorií, které jsou plné vlákniny a bílkovin.

5. Zaměřit se jen na cvičení

Cvičení je důležitou součástí při hubnutí, ale pokud nejíte správně, bude Vám váš vydřený pot k ničemu. Dávejte si pozor na to, co jíte, a držte své porce jídel pod kontrolou.

Zde na online fitness najdete plno dalších tipů a rad ohledně zdravého stravování.

 

Silvie Sher

https://www.instagram.com/silvie.sh.me/

Trenérka OnlineFitness.cz

online fitness

 

Online Fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Jak načerpat energii na dovolené: Tipy pro opravdový odpočinek
Jak načerpat energii na dovolené: Tipy pro opravdový odpočinek
Dovolená je časem, kdy bychom měli odložit každodenní starosti a skutečně si odpočinout. Přesto se často stává, že se vracíme z dovolené unavení více než předtím. Jak tedy zajistit, aby dovolená splnila svůj účel a my načerpali energii, kterou potřebujeme? Zde je několik tipů, jak si dovolenou opravdu užít a vrátit se z ní plní síly a vitality.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Prázdninová péče o zdraví: Jak pečovat o sebe během letních měsíců
Prázdninová péče o zdraví: Jak pečovat o sebe během letních měsíců
Léto je ideálním časem pro odpočinek a načerpání nové energie, ale zároveň přináší výzvy v podobě péče o naše zdraví a pohodu. V tomto článku se dozvíte, jak se během prázdnin starat o své tělo i mysl. Přečtěte si naše tipy a užijte si léto naplno a ve zdraví!
Čtěte více
Nahoru