Blog Online Fitness

Pokud máte tyto 4 příznaky, trpíte nejspíš podprahovým stresem!
Životní styl

Pokud máte tyto 4 příznaky, trpíte nejspíš podprahovým stresem!

28.03.2017
Často se dostáváme do situací, které jsou pro nás najedou horší, těžší, jsme protivní, vyčerpaní a nevíme proč. Stres je to, co je dnes příčinou naprosté většiny zdravotních a psychických obtíží. Pokud u sebe pozorujete tyto čtyři příznaky, nemusí být chyba nikde jinde než v tom, že jste pod stresem. Podívejte se, co s tím dělat

Online Fitness

1. Jste podráždění i v případech, které by vás běžně nerozčílily

 

Znáte to – váš partner se vás zeptá na nevinnou otázku a vy po něm vyštěknete. Sami nevíte proč, jednoduše vás rozčiluje jakákoli drobnost, kterou ani neumíte pojmenovat. Některé ženy toto zažívaní v období menstruace, nemusí to být však spojené jen s tím. Pokud je toho na nás už moc, reagujeme zbytečně podrážděně na zcela normální podněty. Potřebujeme klid, ticho, odpočinek a relax hlavy!

 

Dopřejte si čas pro sebe! Kávu v zapadlé kavárně bez koukání na hodinky nebo řešení problémů kamarádek. Dvacet minut v posteli kdy jen budete ležet při otevřeném okně, dýchat čerstvý vzduch a vnímat ty měkké teploučké peřiny (nejlépe ještě společně s někým :-)

2. Nemáte chuť na sex

Ztráta libida je normální, pokud je naše tělo přetažené a napjaté. Máme pocit že na to nemáme myšlenky, nejsme dostatečně vzrušivé a neužijeme si to, tak se o to ani nepokoušíme. Tohle je ovšem velká chyba... Pokud máte dobrého partnera nebo milence, je zcela zásadní dát sexu prostor právě ve chvílích, kdy na to nemáte pomyšlení. Nechte partnera ať vás hladí, mazlí, objímá a líbá, masíruje a jen se uvolněte a na nic nemyslete. Klidně si předtím dejte sklenku vína a řekněte si, že tato hodinka (doufám že to bude hodina) je jen a jen vaše. Užijte si to. Po kvalitním sexu se budete cítit mnohem lépe, uvolněně a příjemně. Garantováno. Pokud mi chcete říct, že sex není to pravé, bude někde chyba (váš přístup, nevhodný partner, komunikace...)

 

3. Špatně spíte a budíte se rozlámaní

 

Špatné usínání je důsledkem přetažení – máte toho dost a neumíte vypnout. Potom když už konečně usnete, máte při zvuku budíku dojem, že jste sotva mrkli a máte zase vstávat. Pokud máte špatný spánek, nemůžete se věnovat pořádně ničemu. Odpočinek je základ, takže tomuhle je třeba věnovat pozornost. Pokud máte potíže s usínáním nebo klidným hlubokým spánkem, dejte si před spaním 20 minut relax. Jen si pusťte hudbu, dejte si tu sklenku vína, vytáhněte oblíbené tělové mléko nebo masážní strojek (nebo vibrátor) a věnujte se jen samy sobě. Dovolíte své mysli se uvolnit a odpoutat od všeho, co jste řešily během dne, a pomalu přejdete do fáze klidu a připravenosti na spánek.

 

4. Máte problémy se zažíváním

Bolavý žaludek, nevolnosti, podrážděná střeva – to vše je běžným důsledkem stresu, který si nemusíme ani uvědomovat. Není třeba do sebe hned cpát léky a lítat k doktorovi, pokud víme, že se často či dlouhodobě stresujeme. Chápu že pokud máte složité období a reagujete na to špatným zažíváním, jen to přidá k nervům. Tady pomůže totéž, co ve Fitness – zdravý jídelníček a lehká strava. Samozřejmě že to neřeší problém, tím je stres, ale pomůže to k tomu, abyste se najedli a nepřitěžovali si. 

 

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru