Blog Online Fitness

Posilujete také svou vagínu? Tyto 3 cviky musí znát každá žena!
Fitness

Posilujete také svou vagínu? Tyto 3 cviky musí znát každá žena!

19.02.2017
Nezapomínejte při cvičení na všechny podstatné svaly, a že svaly naší vagíny podstatné opravdu jsou! Bicepsy, tricepsy, bříško nebo zadeček dnes cvičí každá, ale víte jak správné posílit také svou vagínu? A proč? Pokud tohle neděláte, je nejvyšší čas začít!

Posilování vaginálních svalů je pro zdraví ženy velmi podstatná věc. Pokud máme svalstvo ochablé, může docházet v pozdějším věku k úniku moči a jiným nepříjemnostem. V sexuální oblasti potom žena nepociťuje ze styku takovou rozkoš, jako když dokáže svaly používat. Při jejich stahování během sexu totiž dochází k silnějšímu dráždění, a to pro oba partnery! Muži velmi dobře poznají, když žena umí tyto svaly využívat, jelikož i pro ně je větší sevření mnohem více vzrušivé. A jelikož zdavý sexuální život rozhodně počítám do kvalitního života celkově, řadím ho na stejnou úroveň jako Fitness nebo zdravou stravu. Proto kladu na dobrý sex stejný důraz jako na pravidelné cvičení a dobré stravovací návyky, a zdraví naší vagíny je s tímto samozřejmě spojeno.

 

K čemu je posilování vaginálních svalů dobré?
Cviky nejsou zaměřeny pouze na svaly v oblasti pochvy, pomáhají také procvičovat okolí břicha, močové trubice a konečníku. Celé pánevní dno je pro náš život velmi důležité! Pravidelné posilování těchto svalů vede k lepšímu sexuálnímu životu – zlepšuje se lubrikace při sexu, zvýšené vzrušivosti a tím také ke snadnějšímu orgasmu. Ženy ve starším věku tyto cviky ocení především při problémech s močovou inkontinencí.

 Online Fitness

Jak svaly procvičovat?

Stejně jako při klasickém cvičení, je nutné svaly zatínat a povolovat. Ze začátku vám to může připadat zvláštní a nebudete v tom mít tolik citu a vůle, nicméně při pravidelném procvičování v tom získáte větší praxi i citlivost.

1. V lehu na břiše
Lehneme si na břicho a opřeme si čelo o složené ruce, palce opřeme o podložku, nohy mírně zvednuté. Naráz zatneme hýždové svaly a svaly konečníku a pochvy, držíme pět vteřin, poté povolíme a opřeme kolena o podložku.

 

2. V lehu na zádech

Ležíme na zádech s rukama podél těla a nataženýma kolenama, přičemž je společně s hýžděmi tlačíme do podložky. Najednou zatneme svaly břicha, konečníku, pochvy a močové trubice, vydržíme pět vteřin a povolíme.

 

3. S pokrčenými kolenami

Ležíme na zádech, pokrčíme kolena a tlačíme je do podložky tak, abychom vyvíjeli tlak na chodidla i zadeček. Zatneme svaly břicha, konečníku, pochvy a močové trubice, vydržíme pět vteřin, povolíme.


Všechny cviky opakujeme alespoň 10x.


Pohodlné je, že tyto cviky můžeme provádět opravdu kdykoli a kdekoli. Zatínat zmiňované partie můžete při úklidu, procházce, čekání na tramvaj nebo v autě, také samozřejmě při sezení za počítačem nebo sledování televize. Není to nic náročného a můžete to provádět naprosto diskrétně, takže není problém cvičit opravdu každý den!

 

Elen Šarmanová

Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru