Blog Online Fitness

Posturální terapie – Bolest v loktech a uvolnění napětí
Životní styl

Posturální terapie – Bolest v loktech a uvolnění napětí

02.06.2017
Naše lokty jsou při běžném cvičení neustále zatěžovány, a často se objeví bolest nebo nepříjemné tahy a pocity v těchto oblastech. Tímto jenoduchým cvikem si dopomůžeme k uvolnění, prohřátí a procvičení loktů tak, aby se nám dobře cvičilo

Online Fitness

Během cvičení se může dostavit bolest nebo slabost v loktech, což má na naše fitness nepříjemný dopad. Na rukou děláme spoustu cviků, a naše lokty musejí zvládnout hodně váhy a náporu. Pokud pociťujete bolest, tah nebo nepříjemné pocity a třeba nejen během cvičení, tyto jednoduché zdravotní cviky vám pomohou navrátit tělo do zdravého stavu. 

Pro správné provedení a popis cviku jsem pro vás natočila následující video:



Cvik je třeba provádět tak často, jak to vaše tělo vyžaduje. Pokud máte pravidelné bolesti, cvičte denně. Pro prevenci již vyléčené bolesti pokračuje ve cviku alespoň 3x týdně. Můžete ho zahrnout do protahovací rutiny nebo v dny, kdy se necítíte na náročný workout, ale přece chcete něco pro své zdraví udělat :-) 

Elen Šarmanová 


Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru