Blog Online Fitness

Problémové partie 3 – Větší bříško
Fitness

Problémové partie 3 – Větší bříško

18.05.2017
Dnes se podíváme na další problémovou partií žen, a to větší bříško. Jak se správně stravovat a jaký cvičit bříško? My to víme!

Online Fitness

 

Jedna z nejvíce problematických partií našich těl, a to proto, že se musíme zbavit tuku. Neboli jednoduše zhubnout. Jinak to nejde! Bříško můžeme cvičit třeba každý den, ale pokud máme v této oblasti tukové zásoby, tak štíhlý pas nebudeme mít. Takže dámy, chce to dietu a kardio trénink.

 

Hubnutí jídlem

Je mnoho druhů stravování, které si můžeme vybrat pro hubnutí. Každá z nás je jiná, a proto neexistuje univerzální jídelníček, který by seděl všem. Musíme zkoušet, dokud si nenajdeme to své, co nám pomůže zhubnout a zároveň u toho nebudeme trpět. Velmi efektivní jsou často sacharidové vlny, paleo stravování nebo nízkosacharidové stravování. Avšak existují pravidla, která určitě zaberou a pomohou nám nějaké to kilo shodit:

- vyhýbáme se bílému pečivu

- jíme velké množství zeleniny

- kupujeme kvalitní potraviny

- nejíme sladkosti a jiné nezdravé věci

- jíme hodně vlákniny

- stravujeme se pravidelně

- pijeme velké množství vody

 

Kardio

Kardio trénink je takový, při kterém se řádně zapotíme. Můžeme běhat, jezdit na kole nebo na bruslích, skákat angličáky nebo přes švihadlo, prostě všechen pohyb, který nám zvedne tepovku. Kardio tréninkem nastartujeme spalování a metabolismus.

 

Jak posilovat bříško

Samozřejmě bříško také posilujeme, abychom měly pevné břišní svaly, které nám pomohou dosáhnout štíhlého pasu daleko rychleji. Jakmile se zbavíme velké části tuku, tak se pevné břišní svaly budou hodit, a proto posilujeme bříško, i když nám ty bochánky ještě vidět nejdou.

 

Následující cviky provádíme 2x týdně, po třech kolech a 20 opakování.

 

 

Běžecké zkracovačky

Lehneme si na záda, s výdechem zvedáme hrudník nahoru a současně přitahujeme levé koleno k pravému loktu. S nádechem se opět pokládáme do lehu a následně strany vyměníme.

 

 

Ruské zkracovačky

Posadíme se, pokrčíme nohy a mírně se zakloníme dozadu. S výdechem se otáčíme do stran, při návratu do středu se nadechujeme.

 

 

Položení a přítah

Lehneme si na záda, zvedneme nohy, s nádechem pokládáme dolů levou nohu a přitahujeme levou ruku k pravé špičce.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru