Blog Online Fitness

Problémové partie 5 – Větší boky
Fitness

Problémové partie 5 – Větší boky

02.07.2017
Mám prostě od Pánbíčka boky jako skříň, co naplat… Zpívá známá zpěvačka Ewa Farná v jedné ze svých písniček. Ewa v písničce sice nad svými boky rezignovala, ale my v Online Fitness se rozhodně nevzdáváme a přinášíme Vám trénink, pomocí kterého svá madla lásky zlikvidujeme.

Online Fitness

 

Více partií v jednom

Boky jsou partie, která zasahuje do oblastí bříška, stehen a zadečku. Abychom se jich zbavily, tak je důležité trénovat všechny tyto partie, dodržovat správný jídelníček a nezapomínat na kardio trénink, kterým pálíme tuky v celém těle. Bohužel si nemůžeme vybrat, ze které partie budeme aktuálně tuky pálit, ale dříve nebo později dojde i na ty boční faldíky.

 

Trénink

Ne všechny z nás se snaží o shození boků, některé ženy bojují s nedostatkem křivek a snaží se boky zakulatit. Uvedené cviky lze použít ať už pro redukci boků, tak i pro jejich zakulacení, záleží na tom, jaký způsob tréninku si zvolíme. Pokud chceme boky shodit, tak cviky provádíme v rychlejším tempu, bez zátěže. Pokud chceme zakulatit, tak cvičíme pomalu a nejlépe s nějakým zatížením (činky, láhve s vodou). Trénink provádíme ve 4 kolech a každý cvik po 20 opakováních.

 

 

 

Boční vzpor

Lehneme si na bok, opřeme se o loket a zvedneme pánev a bříško nad zem. Zpevníme střed těla a s výdechem jdeme zadečkem dolů směrem k zemi, ale na zem nepokládáme. Jdeme tak nízko, jak zvládneme a následně zase zpátky, do počáteční polohy.

 

 

Horolezecká chůze do kříže

Zaujmeme pozici ve vzporu, zpevníme bříško a snažíme se přitáhnout levé koleno k pravé ruce, vrátíme zpět. Následně přitahujeme pravé koleno k levé ruce a opět zpět. Při každém přitažení vydechujeme a při návratu do vzporu se nadechujeme.

 

 

Boční přítah kolene

Zaujmeme pozici ve vzporu, zpevníme bříško, zadeček a s výdechem přitáhneme levé koleno směrem k levému rameni. Při přitáhnutí se hlavou mírně vytočíme ke koleni. Vydechujeme při přítahu.

 

 

Přítah kolene v bočním vzporu

Lehneme si na bok, zapřeme se o loket spodní ruky a druhou ruku dáme za hlavu. Nadzvedneme pánev, zpevníme bříško a s výdechem přitáhneme koleno k hornímu loktu. Chvíli vydržíme a s nádechem vracíme koleno zpět.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru