Blog Online Fitness

Proč bychom měli mít po každém cvičení malou svačinku?
Rady, tipy, triky

Proč bychom měli mít po každém cvičení malou svačinku?

28.01.2018
Když dokončíme trénink, tak většinou spadáme do jednoho ze dvou táborů: buď se jídlu vyhýbáme, nebo hlad máme. Pokud se jídlu vyhýbáme, tak bychom to měli přehodnotit, jelikož tímto krokem můžeme sabotovat naše hubnutí.

Online Fitness

Proč jíst po tréninku?

Existují různé důvody, proč lidé přeskakují po tréninku jídlo. Většina z nás si myslí, že jídlem zničí celé cvičení a akorát přiberou, opak je však pravdou. Po cvičení bychom měli jíst hlavně proto, že to naše tělo jednoduše potřebuje. Tělo potřebuje i po tréninku mít z čeho brát energii a živiny. Správná výživa nám zajistí dostatek energie, menší únavu, správnou regeneraci svalů a také urychlí spalování. Po tréninku nemá těla opravdu moc z čeho brát, a proto je potřeba jej co nejrychleji zasytit, nejlépe do 30 minut po skončení samotného cvičení.

 

Dalším důvodem proč někteří z nás po cvičení nejedí je to, že prostě nemáme hlad. Po hodinovém intenzivním cvičení se v těle snižuje hormon, který stimuluje chuť k jídlu, a my nemáme hlad. Tento pocit nám může vydržet i tři hodiny. Řešením jsou malé svačinky. Není nutné, abychom po cvičení snědli celé kuře a nutili se do jídla, stačí sníst malou svačinku, která obsahuje bílkoviny i sacharidy – jogurt a banán, jablko a trochu sýra, šunka a krajíček chleba.

 

Cvičení nám pomáhá zhubnout, ale pokud chceme dosáhnout svých cílů, tak je nutné, abychom se dobře orientovali ve stravování a v tom, co naše tělo opravdu potřebuje. Takže od teď už po každém tréninku nějaký ten dlabanec.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Nahoru